Stožer i HVIDRA 17.11. počinju skupljati potpise za referendum

07.11.2013. 19:30:44

7aeeb442272432a39b2690a15113b0af

Odluku o prikupljanju potpisa za prijevremene izbore donijeli smo na prošlom sastanku i sad smo je ponovno aktivirali zbog niza problema i pitanja koje ova Vlada ne rješava, rekao je Josip Periša

Stožer za obranu Vukovara i HVIDRA 17. studenog počinju prikupljati potpise za referendum o proglašenju Vukovara mjestom pijeteta, a ujedno će prikupljati potpise za pokretanje izvanrednih izbora. Na referendumskim pitanjima još rade, a javnosti će ih predstaviti početkom idućeg tjedna. Na konferenciji za medije u prostorijama HVIDRE govorili su Tomislav Josić ispred Stožera, Josip Periša i Josip Đakić iz HVIDRA-e.

- Vukovar je simbol Domovinskog rata pripada braniteljima iz svih dijelova Hrvatske koji su ga branili, dakle to nije pitanje Vukovara i njegovih građana nego građana Hrvatske. HVIDRA nam stoji na raspolaganju i vjerujemo da ćemo uspjeti prikupiti dovoljno potpisa za početak promjena u ovom društvu, rekao je Josić. Na sastanku koji je prethodio konferenciji dogovorili su da se ponovno pokrene pitanje prijevremenih parlamentarnih izbora. - Odluku o prikupljanju potpisa za prijevremene izbore donijeli smo na prošlom sastanku i sad smo je ponovno aktivirali zbog niza problema i pitanja koje ova Vlada ne rješava, ali najavljuje smanjenje braniteljskih mirovina za 10 posto. Smatramo da više ne smijemo čekati nego da moramo krenuti s prikupljanjem potpisa, rekao je Josip Periša, član Glavnog odbora HVIDRA-e. Na pitanje kako s potpisima misle pokrenuti prijevremene izbore budući da vladajuća koalicija ima stabilnu većinu u Saboru i da nije izvjesno da će se raspustiti, Periša kaže: - Skupimo li 10 posto potpisa potrebnih za referendum, poslat ćemo ih Ustavnom sudu da raspiše izbore. Predsjednik HVIDRA-e Josip Đakić očitovao se na optužbe zviždača Kristijana Petrica, bivšeg predsjednika splitske HVIDRA-e jer ne daje potporu Mijatu Staniću koji godinama ukazuje na milijune izvučene iz HAC-a. O zviždačima ili ne zviždačima, Mijatu Staniću i autocestama imamo zajednički stav - svi koji su posegnuli u državnu blagajnu neka odgovaraju pred pravosudnim tijelima. Ne želimo se miješati u provođenje istraga, osuđujemo svakoga tko je počinio kazneno djelo i pokrao imovinu, rekao je Đakić. Na pitanje hoće li HVIDRA-a imati vlastitu političku listu na izborima za koje se zalažu, odgovorio je: - HVIDRA nije politička organizacija, a svaki pojedinac ima pravo baviti se politikom kako mu savjest nalaže, rekao je Đakić. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.