Stožer uz pjesmu predao potpise za referendum o ćirilici

16.12.2013. 13:36:51

refpot

Svečana povorka krenula je ispred spomenika banu Josipu Jelačiću te pjevajući "Zovi, samo zovi" i "Od stoljeća sedmog" stigla na Trg svetog Marka Stožer za obranu hrvatskog Vukovara prikupio je 632.165 potpisa građana koji su dali potporu referendumskoj inicijativi "Vukovar – Ne ćirilici" te ih danas odnio u Sabor. Svečana povorka od nekoliko stotina ljudi krenula je u 10 sati ispred spomenika banu Josipu Jelačiću preko Zakmardijevih stuba, Dverca i Ćirilometodske ulice te pjevajući "Zovi, samo zovi", "Od stoljeća sedmog" i "Bože, čuvaj Hrvatsku" stigla na Trg svetog Marka. Predstavnici Stožera praćeni pjesmom i povicima 'Vukovar, Vukovar' ušli su u zgradu Sabora kako bi predali kutije s prikupljenim potpisima. Čelnike Stožera primio je predsjednik Sabora Josip Leko. Saborsku zastupnicu Ingrid Antičević Marinović koja je tom prilikom izlazila iz zgrade Sabora, predstavnici Stožera su 'pozdravili' s 'people must trust us'. Stožer je prigodnim natpisima 'Uvođenje ćirilice na srpski način', 'Niste nezamjenjivi' i 'Narod odlučuje' ukazao na bahatost vlastodržaca te još jednom podsjetito na nemile događaje vezane uz Igora Gilju, policajca kojem prijeti otkaz zbog uklanjanja dvojezične ploče i Darka Pajčića, malodobnog branitelja koji je nastradao pri pokušaju skidanja ploče u Vukovaru.Pripadnicima Stožera potporu je došao dati i bivši hrvatski nogometni izbornik Miroslav Ćiro Blažević. Nakon predaje potpisa, okupljenima se obratio predsjednik Stožera Tomislav Josić: - Pozivam vas sve da se mirno i dostojanstveno raziđete. Nećemo nikome dati povoda da nas naziva divljacima, rekao je Josić. V.list Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.