Stožer za obranu hrvatskog Vukovara: 'Nećemo rušiti svoj grad koji smo '91. branili!'

05.09.2013. 14:05:52

Četvrti dan traju prosvjedi u Vukovaru zbog postavljanja dvojezičnih ploča na zgrade državnih i javnih ustanova. Današnji dan prolazi mirno, a iz Stožera su poručili kako ne žele rušiti grad koji su '91. branili. U Vukovaru se i danas okupilo više stotina prosvjednika koji su sa središnjeg gradskog trga krenuli prema Veleprometu koji je 1991. godine bio sabirni logor kroz koji je prošlo više od 10.000 Vukovaraca, a više od 700 ih je ubijeno. Kao i proteklih dana, osim prvog kad je došlo do razbijanja ploča i sukoba s policijom, prosvjedna šetnja protječe mirno, a sudionici na mjestima stradanja Vukovaraca u Domovinskom ratu pale svijeće i mole. Iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara poručuju kako neće skidati ploče te da im je drago da su jučer povučene policijske blokade. Dodali su i kako 'oni neće rušiti svoj grad koji su '91. branili'. Napomenuli su i kako imaju potporu svih građana Hrvatske, no da nikoga nisu zvali da dođe u Vukovar jer ako dođe masa od 100.000 ljudi to nitko neće moći kontrolirati, a oni samo ne žele ugroziti sigurnost svojih sugrađana. Dodaju i kako su spremni na dijalog, no da im se još nitko iz Vlade nije javio. Prosvjednike najviše boli što i 22 godine nakon rata mnogi ratni zločinci još nisu procesuirani jer, kako kažu, za to nema volje. Prosvjedna šetnja završena je iza podneva, a za sutra je najavljena nova. Za 14 sati predviđen je sastanak Stožera s predstavnicima braniteljskih udruga. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.