Stožer za obranu hrvatskog Vukovara: O Šerbedžiji i spremnosti

05.04.2014. 08:17:21

Međutim, protivimo se nedoličnim pokušajima estradizacije odavanja pijeteta, pri čemu pojedinci iz svojih uskih, dnevno-političkih i drugih interesa, na ljudskoj muci i trpljenju, zapravo „peru“ svoju nečistu savjest zbog nečinjenja dobra kada je trebalo spriječiti genocid nad vukovarskim žrtvama odanim Hrvatskoj. Stožer za obranu hrvatskog Vukovara svojim dosadašnjim postupcima ili javnim reakcijama nikada nije, niti će pokušati privatizirati pravo na odavanje pijeteta, niti će sprječavati bilo koga tko iz iskrene ljudske potrebe , iz dubine duše, želi odati poštovanje nevinim žrtvama velikosrpske agresije na Vukovar i Hrvatsku. Nisu to učinile ni braniteljske udruge i pojedinci kada je predsjednik Srbije Boris Tadić položio vijenac na Ovčari. Međutim, protivimo se nedoličnim pokušajima estradizacije odavanja pijeteta, pri čemu pojedinci iz svojih uskih, dnevno-političkih i drugih interesa, na ljudskoj muci i trpljenju, zapravo „peru“ svoju nečistu savjest zbog nečinjenja dobra kada je trebalo spriječiti genocid nad vukovarskim žrtvama odanim Hrvatskoj. Takvi ni danas ne čine ništa da se kazne oni koji su zločin počinili. Cijelo vrijeme izjednačavaju krivnju i falsificiraju povijest. U tom ozračju veliki broj građana Vukovara i Hrvatske danas doživljavaju ovu najavu dolaska g. Šerbedžije na Ovčaru. Na upit novinara može li se poruka Stožera shvatiti kao prijetnja jasno poručujemo -poruku stožera ste trebali prenijeti u cijelosti pa bi svima bilo jasno koje je poruke stožer spreman odaslati hrvatskoj, svjetskoj javnosti i Šerbedžiji. Vađenjem samo jednog dijela poruke iz konteksta možemo zaključiti da pojedini mediji nisu položili ispit objektivnog izvještavanja,od silne trke za senzacijom.

SOHV

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.