Stožer za obranu Vukovara iz protesta pomaknuo dan proslave osnivanja 204. vukovarske brigade

24.09.2013. 15:53:14

"Kako je poznato 22. rujna je bila organizirano obilježavanje 22. obljetnice osnutka 204. brigade, no kako je to bilo dignuto na državnu razinu, došao je ministar Predrag Matić kao i vukovarski gradonačelnik Željko Sabo koji propagiraju i provode zakon po sili zakona, bojkotirali smo to obilježavanje", izjavio je Josić.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara obilježio je u utorak 22. obljetnicu osnutka 204. vukovarske brigade polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja na memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru. Položio ih je u ime Stožera predsjednik Tomislav Josić, a u ime Vukovarsko-srijemske županije župan Božo Galić.

Stožer je u nedjelju bojkotirao obilježavanje osnutka legendarne vukovarske brigade koje je održano na državnoj razini i na kojem su nakon više od deset godina nazočila sva tri zapovjednika obrane grada Tomislav Merčep, Mile Dedaković-Jastreb i Branko Borković-Mladi Jastreb.

"Kako je poznato 22. rujna je bila organizirano obilježavanje 22. obljetnice osnutka 204. brigade, no kako je to bilo dignuto na državnu razinu, došao je ministar Predrag Matić kao i vukovarski gradonačelnik Željko Sabo koji propagiraju i provode zakon po sili zakona, bojkotirali smo to obilježavanje", izjavio je Josić. Također se osvrnuo na glasine kako je Stožer ispolitiziran, a to isto se ne tvrdi za one koji su s ministrom i gradonačelnikom obilježavali osnutak 204. brigade.

Komentirao je i jučerašnje privođenje Zdravka Komšića zbog toga što je sprejem išarao dvojezičnu ploču na zgradi HZMO-a u Vukovaru. "Upozoravali smo da su ljudi nezadovoljni i nervozni pa je i moguće da s takve stvari dogode, ne osuđujemo nikoga, no i napominjem da je Stožer apelirao na dostojanstveno ponašanje", rekao je Josić.

Prema njegovim riječima, Stožer će i dalje bojkotirati sav državni protokol "dok se situacija ne sredi", uključujući i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.