STRANE AGENCIJE: ISLAMSKA DRŽAVA TVRDI KAKO JE UBILA TOMISLAVA SALOPEKA!

12.08.2015. 13:59:24

STRANE AGENCIJE: ISLAMSKA DRŽAVA TVRDI KAKO JE UBILA TOMISLAVA SALOPEKA! MVP nema potvrda o smaknuću Egipatski ogranak džihadističke skupine Islamske države tvrdi da je oteti Hrvat, Tomislav Salopek pogubljen, javlja AFP.

Islamska država tvrdi u srijedu da je pogubila hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka otetog prije tri tjedna, javila je agencija France presse, dok hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova nema potvrdu te vijesti.

IS je na svom Twitteru objavio fotografiju za koju tvrdi da je fotografija njegova tijela. MVEP je na upit Hine kazao da nema potvrdu da je oteti hrvatski državljanin Tomislav Salopek pogubljen. Islamska država objavila je da je odsijecanjem glave pogubila Salopeka te je na svom Twitteru objavila fotografiju za koju tvrdi da je fotografija njegova tijela. Agencija France presse piše da još nije potvrđena autentičnost fotografije, a to piše i Reuters dodajući da uz fotografiju stoji i naslov “Ubojstvo hrvatskog taoca zbog sudjelovanja njegove zemlje u ratu proti Islamske države, nakon što je istekao rok”. Glasnogovornik egipatskog ministarstva unutarnjih poslova rekao je za Reuters: “Vidjeli smo ovu vijesti online ali upravo radimo svoje vlastite provjere. Ako potvrdimo da je to istina, informirat ćemo medije putem priopćenja”. Salopek (31) je otet 22. srpnja na cesti 22 kilometra jugozapadno od Kaira Prošle srijede je egipatski ogranak Islamske države zaprijetio da će u roku od 48 sati ubiti Salopeka ako ne budu oslobođene “muslimanske žene”. Capture

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.