STRAŠNA PANIKA STANOVNIKA LANIŠTA NAKON EKSPLOZIJE! Jedna je osoba ozlijeđena: ‘Imala je koliko sam vidjela krvavu glavu. Kvart nam je postao leglo kriminala!’

31.05.2021. 09:42:00

U eksploziji koja se na zagrebačkom Laništu dogodila pod okriljem noći oko 2:25 sati, ozlijeđena je jedna osoba.

Prema prvim informacijama eksplozija se dogodila u stambenoj zgradi na 3. katu u ulici Lanište te je oštetila desetak ulaznih vrata stanova. Jedan je stan kompletno uništen. Iz PU zagrebačke kažu kako je osoba prevezena u bolnicu, dok su policija i sve nadležne službe na mjestu događaja i rade uviđaj. Detonacija je, vrlo vjerojatno eksplozivne naravi te je narušila statiku zgrade. Popucale su instalacije, stanovi su bili poplavljeni vodom zbog koja je curila iz cijevi. Cijeli stan i jedno dizalo uništeno je ovom eksplozijom, no još uvijek nije poznato je li žena koja je s ozljedama prevezena u bolnicu bila stanarka tog stana. Na poprište užasa pozvani su i vatrogasci,  a prestrašeni stanari pobjegli su iz zgrade na ulicu glavom bez obzira.

“Iskočili smo iz kreveta kad je grunulo. Mislili smo prvo da se netko razuzdao slaveći pobjedu ili negodujući zbog gubitka izbora. Kroz prozor sam pogledala i vidjela na zgradi preko puta kako izlazi dim, nastao je mrak, pojedini ljudi počeli su istrčavati iz stubišta na ulicu. Prvo što vam padne na pamet jest da je plinska boca ili instalacije. No koliko se može čuti, čini se da je ipak stvar puno ozbiljnija i da je u pitanju kazneno djelo”, kaže za Jutarnji jedna stanarka Laništa.

Strah i panika stanara

Druga susjeda osvrće se na činjenicu kako je vrlo brzo nakon eksplozije na mjesto događaja uz policiju i Hitnu stiglo na desetke vatrogasaca.

“Svi su pokušavali primiriti stanare sve dok se i sami ne uvjere postoji li i dalje opasnost za ljudske živote i ima li još ozlijeđenih. Hitna pomoć odvela je ženu koja je, koliko sam uspjela vidjeti, imala krvavu glavu. Kvart nam je postao leglo kriminala. I svako malo dođemo u fokus kad policija ovdje uhvati nekoga koga istražuju jer su zgrade nove, stanova je jako puno koji se iznajmljuju i teže se pojedincima ulazi u trag”, mišljenja je druga susjeda, koja je također čula da je eksplozija posljedica aktiviranja neke eksplozivne naprave.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Maja Štefanac/ FOTO: Željko Lukunić/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.