STRAVA U SPLITU: 60-godišnji muškarac lijepo oglase za druženje, više puta silovao djevojku koja se javila

24.06.2021. 10:27:00

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1961.) zbog počinjenja tri teška kaznena djela protiv spolne slobode iz članka 154. stavak 2. u svezi sa stavkom 1. točka 2. i u svezi s člankom 153. stavak 2. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona.

Okrivljenog 60-godišnjaka tereti se da je krajem 2020. i početkom 2021. godine, na više autobusnih stajališta na području Splita, pretežno u blizini obrazovnih ustanova zalijepio oglas kojim traži djevojku za druženje uz naknadu i na kojem je objavio broj svog mobilnog telefona.

Kada se okrivljeniku na navedeni oglas javilo dijete sniženog rasuđivanja, on joj je, tereti ga se, tijekom dva tjedna poslao više sms poruka, a potom je počinio navedeno kazneno djelo zaprijetivši joj ako bude nekome nešto govorila. Nakon što se ona odbila sastati s okrivljenikom, tereti ga se da je, u cilju da kod nje izazove strah, zaprijetio joj da će nauditi njoj bliskoj osobi i u dva navrata počinio navedeno kazneno djelo.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog postojanja opasnosti da bi okrivljenik boravkom na slobodi mogao nastaviti s činjenjem istih ili istovrsnih kaznenih djela, piše na stranicama Dorh-a.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.