STRKA ZBOG ULASKA U EU: Hrvati iz BiH navalili na putovnice

26.06.2013. 11:31:40

Skori ulazak Hrvatske u EU kao i početak turističke sezone, među Hrvatima BiH, pokrenuo je lavinu predaje zahtjeva za biometrijske putovnice RH S obzirom na to da je velik broj građana u kratkom vremenu odlučio predati zahtjev, nije ni čudo da su se stvorile nesnošljive gužve. Građani nerijetko gunđaju i otvoreno protestiraju. No ni gužve ni visoke temperature nisu uspjeli spriječiti šezdesetpetogodišnjeg Matu, kao ni nekoliko njegovih poznanika i prijatelja, da već treći dan pred konzulat RH u Mostaru dolazi s namjerom da preda zahtjev za putovnicu. 'Ovo je strašno, nema nikakvog reda. Ja tri dana čekam i evo još nisam predao zahtjev. Dobro je da su se konačno sjetili dati ljudima brojeve pa sad možemo otprilike znati kada smo na redu. Ja evo ni danas neću biti te sreće', govori uzrujani umirovljenik. Njegov susjed Ivan kaže kako su se posljednjih dana ljudi nerijetko znali srušiti, malaksali od nesnosne vrućine i visokih temperatura: 'Evo jučer, stoji žena i samo se izvrnu, k'o svijeća, noge gore glava dolje ha, ha', zorno nam, kroz smijeh, dočarava Ivan. Kaže kako su mnogi, da bi izbjegli gužve, po putovnicu i osobnu otišli u susjednu Hrvatsku. Veliki broj Hercegovaca tako je zahtjeve odlučilo predati u Metkoviću, Pločama, Vrgorcu, Imotskom. Najveći udar doživjele su policijske postaje u Metkoviću i Pločama. Dijele redne brojeve, ali čak ni brojeva nema dovoljno da bi se zadovoljila velika potražnja pa tako oni nesretniji po svoj broj dolaze i po nekoliko dana za redom. Gužve za izdavanje putovnica očekuju se do sredine srpnja. Damir Soldo Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.