Stuttgart: Paljenjem svijeća i molitvom odana počast generalu Praljku

02.12.2017. 11:58:17

Pomolit ćemo se večeras za dušu pokojnog generala u uvjerenju u njegovu nevinost te moliti za njegovu obitelj i za sve nas nepravedno osuđene Hrvate...

Hrvati su se okupili ispred sjedišta Hrvatske katoličke misije…

Počast pokojnom generalu Slobodanu Praljku sinoć su odali i Hrvati Stuttgarta. Na inicijativu Hrvatske kulturne zajednice Stuttgart okupili su se ispred sjedišta Hrvatske katoličke misije, pomolili za pokojnog Praljka i upalili svijeće. Tim javnim okupljanjem pokazali su koliko iseljena Hrvatska suosjeća sa svojom domovinskom Hrvatskom i Hrvatima Bosne i Hercegovine.  Sinoćnji skup u organizaciji Hrvatske katoličke misije Stuttgart, Hrvatske kulturne zajednice Stuttgart i udruge Hrvati Stuttgart protekao je mirno i dostojanstveno. Neposredno prije molitve odrješenja voditelj Hrvatske katoličke misije u Stuttgartu fra Zvonko Tolić je rekao: – Pomolit ćemo se večeras za dušu pokojnog generala u uvjerenju u njegovu nevinost te moliti za njegovu obitelj i za sve nas nepravedno osuđene Hrvate.  Nakon molitve odrješenja, okupljeni ispred Hrvatske katoličke zajednice Stuttgart-Zentrum ostali su još neko vrijeme u molitvi i tišini.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.