Sud u BiH obaviješten da presuda Glavašu nije pravomoćna

15.01.2015. 08:39:28

Hrvatsko Ministarstvo pravosuđa obavijestilo je u srijedu pravosudna tijela Bosne i Hercegovine o ukidanju pravomoćne presude Branimiru Glavašu, čime se otvara mogućnosti da on izađe na slobodu. U Ministarstvu pravosuđa Hini su potvrdili da su u srijedu od zagrebačkog Županijskog suda zaprimili odluku Ustavnog suda i dopis u kojem ih obavještava da osuđujuća presuda Glavašu nije pravomoćna. Ministarstvo je o tome odmah izvijestilo nadležna pravosudna tijela Bosne i Hercegovine, u kojoj Glavaš služi zatvorsku kaznu. Glavaš kaznu služi po pravomoćnoj presudi koju je Ustavni sud ukinuo u ponedjeljak 12. siječnja i njegovi odvjetnici očekuju da se do pravomoćnosti pusti na slobodu. Ustavni sud ukinuo je presudu Branimiru Glavašu u slučajevima 'garaža' i 'selotejp' u kojima je pravomoćno osuđen na osam godina zatvora zbog ratnog zločina nad srpskim civilima u Osijeku 1991. i od Vrhovnog suda zatražio da ponovi postupak kojim je potvrdio osuđujuću presudu zagrebačkog Županijskog suda. Nakon što je kaznu od osam godina zatvora potvrdilo i pravosuđe susjedne BiH, gdje je odlučio odslužiti zatvor, Glavaš je do sada odslužio tri petine zatvorske kazne čime je stekao pravo na izvanzatvorske pogodnosti koje je, po pisanju medija, počeo koristiti prošlog vikenda pa u ćeliju dolazi samo prespavati. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.