Susjedi, roditelji, prijatelji žele blagoslovljen Uskrs obitelji Živič

04.04.2020. 10:43:00

Poštovani susjedi,
bez obzira na ovu tešku situaciju koja nas je sve zatekla htjela bih vam malo skrenuti misli sa nabavke povrća, korone, ležećih policajaca i proračuna na jednu malo drugačiju temu.
Riječ je o teškoj životnoj priči jednog skromnog i nesretnog čovjeka. Nekima je možda i poznat i znaju sa kakvim teškim problemima kroči kroz život, zajedno sa svojom djecom, a nekima i nije, pa eto prilike da se upoznaju sa životom jedne obitelji koja živi među nama.
Gospodin Andrej Živič, samohrani je otac petero malodobne djece koji živi na rubu egzistencije, boreći se svakim dahom da njegova djeca ne budu gladna. Bez ikakvih primanja, samo od skupljanja boca i povremenih donacija dobrih ljudi, preživljava dan po dan. Bolestan i nemoćan jedino je svjetlo i oslonac svojoj prekrasnoj djeci.
Jedno od te prekrasne djece ide u razred sa mojom kćeri. Znala sam da žive teško, ali nisam znala koliko, sve dok prije nekoliko dana mi roditelji nismo dobili apel za pomoć od osobe koja je pobliže upoznata sa problemima obitelji. Odmah smo se odazvali, novčano i u namirnicama, kako je tko mogao, ali od srca. Skupili smo dovoljno da se podmiri dugovanje za režije, te da Uskrs dočekaju dostojno čovjeka. Međutim, to neće riješiti gorući problem u gomili problema. Obitelj treba pristojan smještaj sa prihvatljivom najamninom ili bez nje. Obzirom da djeca pohađaju OŠ Sveta Klara, najidealnije bi bilo da stanuju u Klari, ali nije presudno. Najbitnije je da imaju dom.
Jučer je portal Udruge Hrvatskih branitelja RH objavio članak o obitelji Živič. Članak opsežno opisuje kako se gospodin Andrej našao u ovoj teškoj situaciji, te sa kakvim se problemimam bezuspješno bori.
Ovim putem se zahvaljujem gospodinu Draženu Šemovčanu, predsjedniku Udruge, što je napisao i objavio članak, te obećao pomoći oko rješavanja nekih problema.
Također se zahvaljujem svim roditeljima koji su pomogli, ali posebno se zahvaljujem dobrim ljudima koji su također svojim prilozima pridonijeli da obitelj Živič bar na kratno odahne.
Hvala i Vama koji ste odvojili malo svog vremena i pročitali ovaj tekst i molim vas, pročitajte i članak u prilogu.
Apeliram na sve vas, da ako možete i koliko možete pomognete. Pomaganje drugima pruža neopisivu radost i vama koji pomažete, a pogotovo onima kojima ste pomogli.
Ako imate bilo kakvih upita molim da se javite gospodinu Andreju Živiču direktno na broj telefona 095/571-9036 ili meni u inbox (https://www.facebook.com/profile.php?id=100010280982818&notif_id=1585990111573118&notif_t=friend&ref=notif ), a ako želite pomoći financijski, uplatu možete izvršiti na IBAN HR9023600003248244152 Andreja Živiča, otvoren u Zagrebačkoj banci.
Pomozite, jer dobro se dobrim vraća.
Hvala Vam svima od srca i želim vam sretan Uskrs.

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Magdalena Cikojević/Foto: fah

Autor: