Susret Predraga Mišića i Andrije Bonifacija u Osijeku!

27.02.2016. 07:01:09

Jučer u osiječkom Hotelu “Osijek”, susreli su se Predrag Mišić, Andrija Bonifacije i moja malenkost. Uz kavu i neobavezno druženje, dogovorile su se sljedeće aktivnosti: -Medijsko promicanje HPC (Hrvatske Pravoslavne Crkve) i udruge u osnivanju, i to Branitelja i Dragovoljaca pravoslavne vjeroispovijesti, na nivou Hrvatske. Inicijativa je promicana na više medija, i podržana je od Branitelja i Dragovoljaca pravoslavne vjeroispovijesti. Uz njih imaju potporu nekolicine, časnih Dragovoljaca Domovinskog rata iz Vukovara i Hrvatske drugih vjeroispovijesti. Ovim putem šaljemo apel svim Dragovoljcima Domovinskog rata, Hrvatima i Hrvaticama, da podrže ovu časnu nakanu, i da se konačno zaustave Pupovac i Stanimirović, i svi četnici koji su abolirani a dan danas šetaju Vukovarom pa čak i rade na mjestima u Državnoj upravi te se njihove žrtve silovanja susreću sa njima. img_20160226_124826-e1456498860471 Nadalje: Izjava Predraga Mišića Peđe Radni sastanak s episkopom Bonifacijem zagrebačko ljubljanskim Andrijom Skulićem. U razgovoru o dosadašnjem radu i smjernicama za naredni period dobio sam podršku i dogovorili daljnju suradnju i zajedničko djelovanje po pitanju nacionalnih manjina tj. sahranama hrvatskih Branitelja pravoslavne vjeroispovjesti. Da nam se ne bi se događale nemile situacije gdje Branitelja ne žele sahraniti pravoslavni svećenici. U razgovoru smo se i dotakli teme oko osnivanja udruge hrvatskih Branitelja pravoslavne vjeroispovjesti. Iako je načelno dogovoreno pokušat će mo provesti raspravu u javnosti da li je potrebno. Sljedeći sastanak dogovoren je 10.03.2016 za Dane Branitelja Vukovara gdje će nazočiti i sam Bonifacije Andrija Skulić na poziv koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata grada Vukovara.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.