Suverenisti osuđuju Pupovca i Plenkovića u vezi tzv. Dana RS

10.01.2022. 17:11:00

Hrvatski suverenisti osudili su u ponedjeljak prisustvo predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca na proslavi tzv. Dana Republike Srpske u Banja Luci, a još žalosnijim ocjenjuju izjavu premijera Andreja Plenkovića, koji je pokušao opravdati taj Pupovčev postupak.

"Najoštrije osuđujemo prisustvo Milorada Pupovca, predsjednika SDSS-a, na proslavi tzv. Dana Republike Srpske. Nepojmljivo je da glavni koalicijski partner premijera Plenkovića i HDZ-a prisustvuje nečemu što nitko na svijetu ne priznaje kao zasebnu državu, a što je i Ustavni sud Bosne i Hercegovine u dva navrata proglasio neustavnim", poručuju u priopćenju Suverenisti.

Još su žalosnije današnje izjave premijera Plenkovića, koji pokušava opravdati prisustvo Pupovca u Banja Luci, govoreći da je bio u svojstvu predstavnika Srpskog narodnog vijeća, ističu u priopćenju.

Suverenisti kažu kako je neshvatljivo da Plenković i HDZ dozvoljavaju da ih Pupovac "malo-malo 'vuče za nos'“.

Pupovac je prije mjesec dana u Hrvatskom saboru, prijeteći generalu Željku Sačiću, izjavio da je tijekom "Oluje" izvršeno etničko čišćenje, a sada se pojavljuje na prazniku tzv. Republike Srpske, koja je nastala na etničkom čišćenju, ističe se u priopćenju.

Žalosno da žalosnije ne može biti, no njegovo prisustvo samo potvrđuje lijevoliberalnu, građansku politiku koju provodi vladajuća koalicija, navodi predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliiček.

Izvor: Hina.hr

Izvorni autor: hina/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.