SVE VIŠE HRVATICA PRISTUPA VOJSCI: Upravo započinju sa specijalističkom obukom

15.06.2022. 15:25:00

U Središtu za obuku pješaštva i oklopništva Zapovjedništva za obuku i doktrini “Fran Krsto Frankopan” u Gašincima započela je specijalistička vojna obuka vojnika koji se primaju u djelatnu vojnu službu na dužnost vojnika. Specijalističkoj vojnoj obuci pristupilo je 57 pripadnika (37 vojnika i čak 20 vojnikinja) koji će po završetku obuke biti upućeni u postrojbe Hrvatske kopnene vojske.

Na vojnom poligonu “Gašinci” mladi vojnici i vojnikinje preuzeli su vojnu opremu i potpisali svoje prve ugovore o vojničkoj službi. Cilj i zadaća obuke je osposobljavanje vojnika za obavljanje zadaće u rodu pješaštva za dvije: streljačkoj i minobacačkoj.

Foto: Z. Karasek
Dvanaest tjedana obuke

Tijekom slijedećih dvanaest tjedana vojnici i vojnikinje će na vježbalištima i strelištima vojnog poligona “Gašinci” pohađati obuku koja je podijeljena u tri razdoblja. Prvo razdoblje u trajanju od dva tjedna odnosi se na prijam vojnika i obuku osvježenja općih vojnih zadaća. U drugom razdoblju u trajanju od devet tjedana provodi se obuka specijalnosti i gađanja. Težište vojno stručne obuke je na radnjama i postupcima za rad na sredstvima, instrumentima i oružju predmetne specijalnosti te primjenu taktika, tehnika i postupaka. 
Na početku Specijalističke vojne obuke vojnicima na obuci i pripadnicima bojne za specijalističku vojnu obuku obratio se zapovjednik Središta za obuku pješaštva i oklopništva brigadir Milan Čorak i poželio vojnicima i instruktorima puno uspjeha u radu, te zahvalio na tomu što su se odlučili pridružiti velikoj obitelji koju čine pripadnici Hrvatske vojske.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: Z. Karašek/MORH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.