SVEĆENIK PORUČIO TORCIDI ‘Koreografija Presvete Bogorodice je za pohvalu, ali…’

10.08.2018. 18:24:27

Preobrazba srca vodi preobrazbi života.

Torcida u je u utakmici pretkola Europske lige protiv Steaue napravila doista jedinstvenu koreografiju; uz lik Gospe napisali su ‘Najvjernija odvjetnica Hrvatske’. Lijepo je to izgledalo na tribinama, a koreografiju je prokomentirao i onaj kome je to poziv – don Ante Žderić. Don Ante je svećenik iz Župe Gospe Fatimske na splitskim Škrapama. Evo što je napisao na svom Facebooku:
‘Divna je i dojmljiva koreografija Torcide na splitskom Poljudu, kada je na početku utakmice prikazan lik Presvete Bogorodice, okružen svjetlima i bojama zastava Hrvatske i Vatikana. Natpis ispod – FIDELISSIMA ADVOCATA CROATIAE (NAJVJERNIJA ODVJETNICA HRVATSKE) – savršeno odgovara prikazanom tom koreografijom. To i jest časni naziv Majke Božje koji joj je dala Crkva u našem narodu. Torcida za prikazano zaslužuje svaku pohvalu i ‘kapa do poda’!
Ali… (uvijek postoji to – ali) Ukoliko je koreografija s Gospinim likom i natpisom njoj u čast motivirana samo traženjem pomoći s neba da Hajduk prođe dalje, računajući i na naklonost Majke Božje pred nadolazeći blagdan Velike Gospe, onda je to plitko poigravanje sa svetim. No, ukoliko bi članovi Torcide u ove dane iskrena srca pristupili ispovijedi, molitvi i euharistiji, i u tome ustrajali, onda bi koreografija s Poljuda bila nemjerljivo više od divne simbolike, koju ovako predstavlja.
Dobri su to momci (i cure), ali sveti lik Majke Božje upravo poziva na preobrazbu srca koja počinje – kajanjem. Preobrazba srca vodi preobrazbi života. A Hajduk?! Pa Bože moj, i Gospa je Torcida!’

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.