Sveta misa i Božićni koncert u sklopu povratka Puma u Varaždin

20.12.2018. 06:57:09

U povodu povratka pripadnika 2. mehanizirane bojne Puma u Varaždin nakon 10 godina, u srijedu je u varaždinskoj katedrali Uznesenja blažene Djevice Marije na nebo, služena sveta misa za poginule, nestale i umrle pripadnike 7. gardijske brigade Puma, a u športskoj dvorani održan je Božićni koncert, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH. Misa koju je predvodio vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan počela je ulaznom procesijom na čelu s pripadnicima Počasno-zaštitne bojne koji su nosili križ. U procesiji i misnom slavlju sudjelovali su i pripadnici MORH-a i Hrvatske vojske te pripadnici 7. mehanizirane bojne Pume i umirovljeni pripadnici 7. gardijske brigade Puma, biskupi i svećenici te ostali uzvanici. Također, u večernjim satima organiziran je Božićni koncert u športskoj dvorani Arena u Varaždinu na kojemu nastupaju Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske, solistica Barbara Suhodolčan, Adalbert Turner Juci i Šibensko pjevačko društvo „Kolo“. Obilježavanje povratka Puma u Varaždin nastavit će se sutra prijepodne, otvaranjem i imenovanjem vojarne u Varaždinu imenom 7. gardijske brigade Puma, obilježavanjem 26. obljetnice ustrojavanja 7. gardijske brigade Puma i 11. obljetnice ustrojavanja 2. mehanizirane bojne Pume, navode iz MORH-a. Svečanosti će, uz ostale, nazočiti i predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.