Svi koji su progonili nevine generale neka - odu!

11.12.2013. 19:44:19

Svi-koji-su-progonili-nevine-generale-neka-odu_article

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.) predlaže da se svi oni koji su na bilo koji način sudjelovali u progonu hrvatskih generala, Junaka hrvatskog Domovinskoga rata Ante Gotovine i Mladena Markača, odstrane iz službe u kojoj na žalost i dalje rade, (neki su i napredovali!) tim prije jer su znali da progone nevine ljude.

To se poglavito odnosi na Ante Gotovinu kojeg su hrvatske tajne i ine službe, te pojedini političari progonili kao "zvijer".

I ne samo njega, već i cijelu njegovu obitelj, ali i sve one koji su čitavo vrijeme davali podršku ovom junaku. Sjetimo se samo na koji su način u Zagrebu dočekivali "vražju tužiteljicu" Carlu del Ponte, kojoj se nakon oslobađajuće presude hrvatskim generalima također nije ništa dogodilo.

Žena je jednostavno "pogriješila"!?

Stoga sve one koji su godinama progonili nevinog generala treba stići zaslužena kazna, jer u protivnom isti ti ljudi, odnosno iste te službe na isti način mogu bez ikakvih posljedica progoniti i druge nevine hrvatske branitelje, što se na žalost i dalje događa.

Sad kad su hrvatski generali slobodni, sad ih "svaki grad" želi proglasiti "počasnim građanima", a još do jučer policijske i ine službe uništavale su plakate s njihovim fotografijama, dok se visoki političari nisu ni usudili prigodom obilježavanja obljetnica iz Domovinskog rata samo spomenuti njihova imena.

Oni su za njih bili "ratni zločinci", a pogledajte  ih danas – svako malo ih primaju i dodjeljuju im priznanja te se im sramno ulizuju. Ako se nekoga progoni, kao što se progonilo Gotovinu, pa i Markača (sjećate li se Janka Bobetka, Đuru Brodarca?) onda ako ti ljudi budu proglašeni nevinima, kao što su ova dva junaka, nije dovoljno tek samo tako preći preko svega, kao da se ništa nije dogodilo. Ipak je netko kriv što su nevini branitelji toliko patili, a ovako ispada da su generali oslobođeni a da naše ine i druge službe normalno rade svoj posao kao da se ništa nije dogodilo. Ne, ne može to tako. Ako ste progonili nevine ljude što se sada sakrivate, dajte svoje funkcije na raspolaganje, odite raditi nešto drugo, jer nisu branitelji igračke, pa da možete od njih raditi što vas je volja.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.)

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor: