Tarle: Ograđujem se od kandidata Pokreta ako su povezani s nečasnim radnjama

29.06.2020. 08:48:00

Nezavisna kandidatkinja na listi Domovinskog pokreta u X. izbornoj jedinici Tuga Tarle poručila je u nedjelju da je spremna odreći se potencijalnog saborskog mandata ako se pokaže da su neki od kandidata s izbornih listi tog pokreta povezani s nečasnim radnjama.

Tarle je u priopćenju izrazila zabrinutost zbog, kako navodi, učestalih napada na kandidate s liste Domovinskog pokreta.

To je priopćila nakon što je kandidatkinja na listi Domovinskog pokreta u VIII. izbornoj jedinici Davorka Smoković, čija je kandidatura u medijima problematizirana jer je pravomoćno osuđena zbog pomaganja organiziranom kriminalu, najavila da se povlači iz predizborne kampanje.

Tarle navodi kako se mora ograditi od pojava koje bi na bilo koji način dovele u pitanje, osim kredibiliteta Domovinskog pokreta, i njezin osobni,  ne upirući prst ni u koga, pogotovo ne uzimajući zdravo za gotovo napise pojedinih hrvatskih medija koji su "često proizvod žutila i blaćenja nepoćudnih im ljudi".

Zato je odlučila da u slučaju da se bilo tko od ljudi za koje bi se eventualno dokazalo da su sudjelovali u nečasnim radnjama u prošlosti, a bili su kandidati na nekoj od lista Domovinskog pokreta, ni na koji način ne povezuje s njezinim imenom i djelom.

Čak, ističe, ni pod uvjetom da joj birači povjere saborski mandat, kojega bih se u tom slučaju bez sustezanja odrekla.

Sukladno pozitivnim zakonskim odredbama, u takvim okolnostima, bila bih spremna nakon izbora za Hrvatski sabor dati na raspolaganje mandat onome kojemu bi to 'lege artis' bilo moguće ustupiti, najavila je Tarle.

Na kraju svoje izjave poručuje da zastupa čestitost u politici, te od toga ni pod koju cijenu neće odstupiti.

(Hina) pp/xvl ytr

Izvor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.