Tenk na ulazu u Varaždin, vojarna mijenja naziv, 7. gardijska brigada Pume dobivaju spomen ploču…

24.07.2018. 11:05:04

Puja kaže da su pokrenuli postupak da se tenk daruje u muzejske svrhe.

Grad Varaždin dobiva spomen obilježje Domovinskom ratu i ‘Pumama’ i to ni više ni manje nego tenk kod vojarne u Optujskoj ulici.  Kako nam je potvrdio predsjednik Udruge veterana 7. gardijske brigade ‘Puma’ Robert Puja i dogradonačelnik Zlatan Avar, ove će se godine u prosincu na Dan brigade u Optujskoj ulici uz ogradu vojarne, desno od ulaza u vojarnu postaviti spomen obilježje u obliku ploče dugačke 7 metara i visoke 1,6 metara. Osim što će biti postavljena spomen ploča, biti će promijenjeno i ime vojarne u vojarna 7. gardijske brigade ‘Puma’, dok će u rujnu 2019. godine između vojarne i kružnog toka u Optujskoj ulici biti postavljen tenk kao spomen obilježje na ratne dane. Kako su nam potvrdili iz Grada i Udruge ‘Puma’, projekt je financiran preko Ministarstva hrvatskih branitelja i neće biti nikakav trošak za grad. Robert Puja ispričao nam je kako taj tenk i njegova posada imaju priču jer je to tenk koji je bio ovdje zarobljen i kasnije je bio u sastavu ‘Tigrova’, a potom pripao 7. gardijskoj brigadi. Kako doznajemo, to je tenk koji je prvi ušao u Grahovo i Knin i na taj način bi se povezala 1991. i 1995. godina. S obzirom na povijesni značaj koji ima ovaj tenk i koji je u sastavu HV-a, Puja kaže da su pokrenuli postupak da se tenk daruje u muzejske svrhe.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.