Tereza Kesovija: 'Preselila bih se u Beograd, obožavam srpski kajmak'

12.10.2013. 14:30:15

1_52594065c8de7

Kesovija je znala isticati kako neće nikad pjevati u Srbiji, "jer su joj četnici otuđili klavir". Govorila je još "da nije na prodaju" i da "ima itekako dobre razloge da nikad ne nastupi u Srbiji". A upravo te izjave spočitnuli su joj ovog puta i srbijanski mediji.

U poplavi tekstova u medijskom prostoru o nedavnom nastupu pjevačice Tereze Kesovije u Srbiji i njezinim izjavama u tamošnjim medijima, pomalo nezapaženo prošle su neke njezine zanimljive izjave. Prije nastupa beogradskom "Domu sindikata", Kesovija je, preko srbijanskih medija, koji su je podsjetili na njene nekadašnje izjave "da je u Srbiji nastupala samo radi para", pojasnila da je Srbima oprostila i da bi se rado preselila u Beograd.

"To je glupo, smiješno i tragično. Da sam htjela, vulgarno rečeno, da uzmem lovu, onda je trebalo da dođem mnogo ranije kad su mi se nudile količine od kojih mi se vrtjelo u glavi. Odbijala sam jer mi je to bilo nemoralno. Nisam na prodaju, kada sam osjetila da dolazim čistog srca – to sam i učinila. Dajem cijelu sebe, a dovoljno sam pretrpjela gubitak svega, sin me je izdržavao, a životarila sam pod tuđim krovovima. Tim više sam bila sretna što sam odlučila da dođem i oprostim sve. Preselila bih se u Beograd jer to je grad gdje čovjek zaista može da živi. Obožavam srpski kajmak. Prvi put kad sam počela da dolazim u Srbiju, taj proizvod sam nesebično zavoljela. Kajmak imaju i Zagorci i Slovenci, ali srpski je najbolji na svijetu, užički je bez konkurencije", prenio je tada srbijanski Telegraf njezine riječi.

Podsjetimo, Tereza Kesovija bila je jedna od onih hrvatskih estradnih umjetnika koji su često u javnom prostoru znali isticati kako nikada neće otići pjevati u Srbiju. Crnogorsko-srbijanski agresori su joj u Domovinskom ratu u jesen 1991. temeljito "počistili", a potom i zapalili kuću u Konavlima. To se, podsjećamo, u crnogorskim režimskim medijima tada nazivalo "ratom za mir".

Kesovija je znala isticati kako neće nikad pjevati u Srbiji, "jer su joj četnici otuđili klavir". Govorila je još "da nije na prodaju" i da "ima itekako dobre razloge da nikad ne nastupi u Srbiji". A upravo te izjave spočitnuli su joj ovog puta i srbijanski mediji.

"Politika se sama uvukla u moj život, ali nisam gledala očima političara. Politika je najveća kurva. Treba da budeš najveći žongler, da budeš i ono i pošten, ali to je teško. Politika je lažna i neiskrena, tu svi gledaju svoj interes", objasnila je hrvatska pjevačica prekodrinskim novinarima svoje nekadašnje stavove.

A politika je uvijek "mazila" Terezu Kesoviju i njezin izvanserijski pjevački talent. Jugoslavenskom  komunističkom doživotnom predsjedniku Josipu Brozu Titu rado je pjevala, a i Tito je često znao istaknuti kako mu je Tereza Kesovija najdraža pjevačica. Stoga i ne čudi njeno "puštanje suza" u beogradskoj Kući cvijeća, gdje je komunistički diktator pokopan (zanimljivo, bez crvene zvijezde petokrake na grobu!). "Bila sam na maršalovom grobu prije nego sam došla u vašu redakciju i dobro sam se isplakala", kazala je Kesovija srbijanskim novinarima.

Tereza Kesovija prvi put je "razbila led" u Srbiji 2011. koncertom u "Sava centru", a od tada je u toj državi održala još četiri svoja koncerta.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.