Teške optužbe iz Josipovićeva stožera, branitelje usporedio s Ku Klux Klanom

11.12.2014. 16:52:12

Marko Rakar, poduzetnik i bloger, na svom Facebook profilu podijelio je sliku Occupy Croatia koji je jučerašnji skup branitelja Jedan križ jedan život usporedio s Ku Klux Klanom. Riječ je o posebnom gafu ako se u obzir uzme da je Rakar – u timu Ive Josipovića za novi predsjednički mandat. Spornu sliku na kojoj se nalazi Josip Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije, jedan od organizatora braniteljskog prosvjeda u Savskoj ulici i vlasnik zaštitarske tvrtke Klemm Security, pogledajte ispod.   Za reakciju smo pitali Josipa Klemma, kojega smo zatekli pitanjem. „Može ga biti sram, pa to je diskriminacija. Kod mene u tvrtki rade svi, bez obzira na nacionalnu pripadnost i rasu“, rekao je Klemm. Dodao je kako to puno govori o onome u čijem je timu. „Niti on, a niti onaj koji ga je uzeo u tim nema pijeteta prema hrvatskim braniteljima“, rekao je Klemm. Podsjetimo, branitelji su hodnjom sjećanja po centru Zagreba, skupom na Trgu bana Jelačića pod nazivom „Jedan križ jedan život“ i milenijskom fotografijom ispred katedrale upozorili na problem suicida hrvatskih branitelja, ali i ignoriranje tog problema od strane državnih institucija. „Dobro je Đuro Glogoški jučer rekao, svaki križ je jedan hrvatski branitelj koji se ubio“, zaključio je Klemm. Glogoški, predsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida, jučer nam je rekao kako svaki treći dan jedan branitelj počini suicid, a da si je do sada preko 3000 branitelja oduzelo život. Kontaktirali smo ga i danas zbog komentara na spornu fotografiju. „Ja jednostavno ne bih želio komentirati takve tipove. Mi smo našu poruku jučer pokazali kada smo pokazali kakav je odnos državnih institucija prema hrvatskim braniteljima. Takvi pojedinci su ti koji nanose štetu“, rekao je Glogoški. Iako nije htio previše komentirati aktualnog predsjednika i kandidata za drugi mandat Ivu Josipovića, nije ostao bez komentara. „Mislim da bi se trebao očitovati gospodin u čijem je timu dotična osoba“, zaključio je Đuro Glogoški. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.