THOMPSON OSVOJIO HOLLYWOOD: ‘Bojna Čavoglave’ je hit u novom filmu glasovitog Luca Bessona

14.02.2018. 09:21:33

Publika diljem svijeta slušat će hrvatskog pjevača u akcijskom hitu “Odmetnici”. Taktovi pjesme “Čavoglave” Marka Perkovića Thompsona ore se u akcijskom filmu za koji je scenarij napisao glasoviti  Luc Besson. Dok se američki marinci pripremaju za vojnu misiju u kafiću i ispijaju žesticu na eks, hrabre ih stihovi Thompsonova hita kojim se pjevač proslavio početkom devedesetih, a koja se i daas rado sluša. Film Renegades (Odmetnici) iz 2017., sniman pod radnim naslovom The Lake (Jezero) je francusko-njemački triler.  Radi se o visokobudžetnom akcijskom filmu čija se radnja vrti oko američkih marinaca koji pokušavaju riješiti davno zaboravljenu tajnu i pritom na dnu jezera otkrivaju skrivene zlatne poluge. Glumačku ekipu predvodi Oscarom nagrađeni J.K. Simmons uz Sullivana Stapletona (300: Uspon carstva) i Charliea Bewleya (Sumrak saga). Režiser filma je Steven Quale, a scenarist i producent filma je poznati Luc Besson (Veliko plavetnilo;  Nikita),  Bessonovi “Odmetnici” su se snimali u lipnju i srpnju 2015. u Karlovcu, Humu, Zagrebu, Ogulinu te na jezerima Lokve i Čiče. Na snimanju filma angažirano je više od tisuću hrvatskih statista i oko 200 filmskih djelatnika. Zamjenik načelnika općine Ružić Dalibor Durdov, u koju spada i selo Čavoglave, nije imao pojma da se njihova općina proslavila i u američkim kinima. “Thompson je nakon kipara Ivana Meštrovića proslavio naš kraj, zbog kojeg nas posjećuju turisti iz cijelog svijeta” kazao je Durdov za 24 sata. Dodao je kako većina mještana ni ne zna za film koji se trenutačno prikazuje u hrvatskim kinima niti kakvu je “ulogu” u njemu imao njihov omiljeni pjevač. Tvrdi kako samo zbog Thompsona općina Ružić nije zaboravljena te je njegovom zaslugom postala poznata po borbi protiv srpske agresije. “Thompson često navraća u Čavoglave jer ovdje ima obiteljsku kuću, a i seoska crkva sagrađena je na njegovu inicijativu. Čuo sam od lokalaca da se sprema u dogovoru sa župnikom napraviti još neke sadržaje na crkvenom zemljištu – rekao je Durdov. “Bojna Čavoglave” je prva i jedna od najpoznatijih Thompsonovih pjesama. Snimio ju je za vrijeme Domovinskog rata, a prvi put je pjesma javno izvedena na Hrvatskom radiju Split, 31. prosinca 1991.godine. Autor ovog teksta prvi je novinar koji je objavio intervju, i tekst pjesme, s tada vrlo samozatajnim Markom Perkovićem Thompsonom.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.