TI TIPOVI STAJAT ĆE GA GLAVE! HDZ-ovci izbezumljeni zbog Plenkovića: Premijer proživljava agoniju

24.02.2021. 08:54:00

Sukobi u vladajućoj stranci osjete se na svakom koraku, a naši sugovornici bliski premijeru Andreju Plenkoviću priznaju kako svojega šefa nikada nisu vidjeli u ovakvom stanju u kakvom se sada nalazi.

”On je u politiku ušao kao uglađen tip, dečko iz Bruxellesa, s europskim političkim manirima, ali je očito da Plenković gubi kontrolu. Nije problem Vlada, tu on situaciju još uvijek uspjeva zadržati stabilnom, problem je u tome što s koalicijskim partnerima ima bolje odnose nego s kolegama u stranci”, kažu naši sugovornici bliski Plenkoviću te napominju kako su lokalni izbori u HDZ-u probudili ratove klanova.

”Plenković je doista za te izbore nastojao pronaći balans, ali su se desile podjele, podmetanja i svađe, svi su uglavnom zabrinuti i zbog rezultata izbora, mi smo parlamentarne izbore dobili bez previše muke, ali to su izbori koje je on ponio na svojim leđima. Sada Plenković mora izboriti pobjedu s ljudima koji mu ne vjeruju, s ljudima koji mu podmeću, s ekipom koja se ne prestaje svađati. On se s time teško nosi, i tek je sada vidljiva njegova najveća slabost, njemu zapravo nedostaje operativac, to je ono što je Milijan Brkić radio na terenu. 

Plenković za to nema saveznika, svi su njegovi kadrovi preslabi da bi se obračuvali s kapitalcima po lokalnim organizacijama. Evo pogledajte gdje nas je doveo obračun s Milinovićem u Lici, tu ćemo izbore definitivno izgubiti, pogledajte primjer Vukovara, tamo ćemo također izgubiti izbore, neizvjesna nam je većina županija izuzev Osječko-baranjske, ali nemojte zaboraviti da je Anušić prvo bio Vasin kadar te da se tek na nedavnim stranačkim izborima priklonio Plenkoviću”, nabrajaju naši sugovornici sve Plenkovićeve nevolje u stranci te kaže da su se pomirili s time da velike gradove definitivno neće dobiti, premda su taj plan od srpanja i parlamentarnih izbora ponovno najavljivali.

”Na sve to trebate dodati i ove postojeće krize u državi, te su krize dovele do toga da se Plenković osobno obračunava s ugostiteljem iz Rijeke, takve trzavice, i takva prizemna politika koja je daleko ispod njegove razine dovest će nas do debakla. No njemu nitko ništa ne smije reći, robusan je, nabrušen, okružio se tipovima koji mu laskaju, a ti tipovi će ga stajati glave jer nemaju pojma što čine. Nismo očekivali da će Plenković biti lider kojem se ne može dati konstruktivan savjet, to je poražavajuće i za njega, i za stranku, neće završiti dobro. I zaista imaju smisla one teze u kojima se kaže da bi mogao završiti mandat naprasno kao Sanader”, zaključuje se u HDZ-u.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Iva Međugorac/Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.