Tito je čudovište koje nije štedjelo na troškovima: Kokain najbolje čistoće krijumčario čak i podmornicama

17.12.2019. 10:45:00

Američka agencija za provođenje droga (DEA) proglasila je Srbina, čiji identitet još nije poznat, kao najtraženijeg ovisnika Perua, koji isporučuje tone kokaina u većem dijelu Europe.

Izvori DEA potvrdili su da se za bivšeg boksačkog trenera srpskog porijeka, po nadimku Tito, tvrdi da je na svjetskoj sceni moćniji od poznatog meksičkog vođe kartela, Hoakina Guzmana, poznatijeg kao El Capo.

- Vođa narko mafije je čovjek rođen u Srbiji, u dobi između 45 i 50 godina, čije se ime ne zna sa sigurnošću, a njegov je lik još uvijek misterija. Ono što se zna je da ga svi zovu Titom, pod nadimkom Joseph Broz Tito. Uhićenje ovog šefa za DEA jedan je od prioriteta - rekao je Orion Intelihense, policajac u posebnoj južnoameričkoj policijskoj grupi koja traži Srbina zajedno s DEA-om.

Opisao je šefa iz Srbije kao "monstruma koji štedi novac za donošenje droge na europsko tržište". U Peru je stigao prije desetak godina i uspio je razviti vlastitu mrežu i drogu, koja drogu šalje iz Perua u Europu. Koliko novca troši na prijevoz, svjedoči činjenica da kokain visoke čistoće prevoze brodovi, zrakoplovi i podmornice koji idu preko oceana.

- Tito je do prije desetak godina bio trener profesionalnih boksera u Srbiji. Kroz ljude s kojima je radio i s kojima se upoznao kroz sport, a među kojima su bili i ljudi iz podzemlja, uspio je uspostaviti kontakte s južnoameričkim trgovcima drogom. U kratkom vremenu, od kupca do brokera, postao je i glavni dobavljač europskog tržišta kokaina koji se proizvodi u Boliviji, Kolumbiji i Peruu. U početku je Tito poslao svoje ljude da kontroliraju isporuku droga od peruanskih šefova. Jedan od onih koji su radili za njega bio je Zoran Jakšić, izvor za srpske medije prisjetio se.

Navodi da je Tito u međuvremenu naraso toliko snažno da je među najtraženijim narko kartelima za vođenje kartela. Njegova kriminalna skupina, prema podacima policije, uglavnom pakira drogu u luci u Peruu, a Belgija je glavno odredište, odakle se kokain dalje distribuira po Europi.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Daily/Foto:pixabay

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.