Tjelesni čuvar Osame Bin Ladena živi u Njemačkoj i prima – socijalnu pomoć!

26.04.2018. 08:17:24

Bivši tjelesni čuvar Osame Bin Ladena još od 1997. živi u Njemačkoj zajedno sa svojom obitelji, gdje prima i 1800 eura socijalne pomoći. Deportacija je navodno nemoguća, jer bi se u matičnoj domovini Tunisu suočio sa – zatvorom.

Tjelesni čuvar pod imenom „Sami A.“, kako bi mu se zaštitio identitet, imao je direktne poveznice s teroristima Al-Qaede, prenosi tribun.hr, a piše Bild.

Otkriće je dospjelo u javnost nakon što su iz ogranka stranke AfD u pokrajini North-Rhine Westphalia u parlamentu postavili pitanje o iznosu novca kojeg Sami prima. Iz pokrajinske vlade došla je informacija kako Sami dobiva 1167.48 eura mjesečno, uz 150 eura doplatka po svakom djetetu.

Međutim, Sami dobiva i druge povlastice, ali one spadaju pod zakone o zaštiti podataka. Pretpostavka je da one uključuju zdravstveno osiguranje te smještaj.

Sami A. došao je u Njemačku 1996. kako bi „studirao strojarstvo.“ Međutim, u razdoblju od 1999. do 2000., sudjelovao je na terorističkim obukama u Al-Qaedae u Afganistanu te je u to doba radio i kao osobni Bin Ladenov čuvar.

Nakon toga se ponovno vratio u Njemačku.

Godine 2009., Sami A je uhićen i pritvoren zajedno s još jednim teroristom. Međutim, bilo kakav pokušaj njegove deportacije završio je neuspješno. Kao prvi razlog tome nametala se činjenica da je oženjen osobom s njemačkim državljanstvom.

Stoga je sud odlučio da bi njegovo „pravo na obiteljski život“ bilo ugroženo.

Drugi pokušaj deportacije propao je u travnju prošle godine, nakon što je sud odlučio da „unatoč promjenama u Tunisu, postoji rizik da bi se Sami A. suočio s nehumanim postupanjem,“ ako se vrati u zemlju.

Ironično, na odluku su se požalili čak i članovi pro-imigrantskog Merkelino CDU-a. Eckhardt Rehberg, šef radne skupine za budžet domaćinstava pri CDU-u, izjavio je da „moramo financirati teroristu poreznim novcem jer ga ne možemo deportirati.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.