Tko je aktivistica koja se 'proslavila' incidentom s HDZ-ovcem i zašto je prijava protiv nje povučena? Ona je Morana, susjeda našeg premijera!

12.12.2013. 17:52:32

1_199978

''Za Franju Tuđmana Crkva je bila neka vrsta moćne marketinške agencije, a Vatikanski ugovori, pak, vrsta plaćanja usluge višegodišnje potpore HDZ-u. Cijena svega toga se sad broji milijardama kuna. Rat i pretvorba bile su akutne i razarajuće bolesti. Vatikanske ugovore i posljedice koje iz njih proizilaze valja usporediti s podmuklom kroničnom bolesti.'

Tko je Morana Rozić? Volonterka Građanske akcije kamerom je snimala HDZ-ovce koji su se u ovom zagrebačkom hotelu okupili povodom obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. U medije je zadnjih dana dospjela, ni više ni manje nego zbog incidenta ispred tog hotela, provocirajući okupljene HDZ-ovce. Volonterki Morani ovo nije prvi istup .

Još u siječnju ove godine pozivala je kao članica Koordinacije za sekularnu Hrvatsku na javno okupljanje pod nazivom "Glas Razuma", a sve u vezi obrane Jovanovićevog seksualnog odgoja. Moglo bi se zaključiti da je Koordinacija produžena ruka ministra Jovanovića ili Vlade RH jer se zalaže upravo za ono što taj program donosi za učenike osnovnih i srednjih škola. Štoviše, taj zaključak je očit iz poziva na taj skup: "Povod za organizaciju skupa jest prije svega davanje javne potpore Vladi Republike Hrvatske u kreiranju školskog programa na temelju suvremenih znanstvenih spoznaja i Ustavnih i ljudskopravaških vrijednosti". A da bi se potpora vladajućima pojačala u pozivu se nastavlja: "Skup ima za cilj poručiti javnosti, građanima i Vladi da se protivimo miješanju Katoličke crkve u obrazovni sustav RH".

Kad smo se već dotakli Katoličke crkve, Rozić je u razgovoru za tačno net. rekla: "Za Franju Tuđmana Crkva je bila neka vrsta moćne marketinške agencije, a Vatikanski ugovori, pak, vrsta plaćanja usluge višegodišnje potpore HDZ-u. Cijena svega toga se sad broji u milijardama kuna. Rat i pretvorba bile su akutne i razarajuće bolesti. Vatikanske ugovore i posljedice koje iz njih proizilaze valja usporediti s podmuklom kroničnom bolesti. To je bolest koja ne ubija, ali dugoročno razara društvo, onemogućuje civilizacijski napredak i moderne iskorake." Ništo novo, doduše, nije napisano kad se napiše da oni koji se zalažu za seksualni odgoj tako intezivno pokazuju svoju netrepeljivost prema crkvi. Uz to se nekako uvijek dotaknu Hrvatske koja  nije po njihovim mjerlima, mjerilima onih koji čine desetak posto populacije u Hrvatskoj. Nije nepoznata ni netrepljivost prema tradicijskim vrijednostima u Hrvata, izrugivanje životnog stila svih onih koji ne misle isto kao oni. Rozić je jučer za medije rekla da joj je policija savjetovala da ne izlazi u javnost jer će se njene izjave okrenuti kako odgovara svakom pojedinom mediju. Zašto bi se čuvala izajava? Njena pozicija je jasna još od siječnja, njeno djelovanje je pokazalo koje su njene "vrijednosti". Sve one koji se zalažu za slobodu svih oblika, trebalo bi svaki dan podsjećati da u svojoj veličanstvenoj slobodi puste one koji nisu njihovi istomišljenici (a u Hrvatskoj ih ima "samo" 86 posto) da postoje, žive, djeluju u svojoj tradiciji, uvjerenjima i vrijednostima.

Protiv Morane je povučena kaznena prijava.

Tko je Morana? E da, Morana je susjeda premijera Milanovića. Nameće li se zaključak da je Rozićkina prijava povučena zbog podupiranja nasilnog uvođenja u hrvatsko društvo, ne samo seksualnog odgoja, nego i "naprednih" vrijednosti koje su Hrvati na referendumu potvrdili kao nepoželjne? Ili je Moranu susjedstvo spasilo od prijave?

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.