Tko je Dario Juričan, koji tvrdi da je Škoro ‘ponovno vratio ustaše u igru’?

01.12.2020. 16:13:00

Dario Juričan, redatelj koji je javnosti poznat po satiri ponajprije na račun zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, ali i po političkom angažmanu u okviru platforme Možemo, te po tome što je podržao homoseksualni par u procesu udomljavanja djece, u nedjelju je gostovao u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2.

Najveći dio emisije bio je posvećen premijeri filma ‘Kumek’ i Bandiću. “Dat ću sve od sebe da pomognem opoziciji i bit ću dio konstruktivne oporbe. A mislim da osobe poput Anke Mrak-Taritaš ne pomažu da Bandić ode jer se opet javlja umjesto da bude dio konstruktivne oporbe. Vjerujem u Peđu Grbina, ali koje je to naslijeđe u SDP-u – držali su “štangu” Bandiću. I onda se mi pitamo zašto je Bandić na vlasti – jer imaju nekog kao što je Zvane Brumnić. To je naslijeđe kojeg se SDP treba riješiti”, kazao je Juričan.

Među stajalištima koje je iznio u emisiji, jest i onaj da je Amerika, gdje je tri godine boravio, mjesto gdje demokracija funkcionirala dok nije došao Donald Trump na vlast.

“Taman kad sam mislio da postoji dosegnuta razina demokracije i demokratskih mehanizama, pojavio se jedan Donald Trump koji je pokazao da se sve što se desetljećima zidalo može srušiti i može dovesti u pitanje”.

Zatim je to usporedio s pojavom Miroslava Škore na političkoj sceni u Hrvatskoj te rekao:

“Taman kada misliš da smo dostigli nekakvu razinu nečeg što je prihvatljivo, pojavi se Miroslav Škoro koji ponovno vrati ustaše u igru i to na jedan pokvareni spinovski način.”

Juričan je, očekivano, podržao platformu Možemo na lokalnim izborima u gradu Zagrebu.

Cijelu emisiju možete pogledati u nastavku:

Tko je Dario Juričan?

U nastavku donosimo neke informacije o Dariju Juričanu.

Juričan je Hrvatskoj javnosti postao poznat kada je 2016. godine objavio dokumentarni film Gazda o Ivici Todoriću. Nakon predsjedničkih izbora na kojima se kandidirao, Juričan je najavio predstavljanje svog dokumentarnog filma Kumek o Milanu Bandiću, koji je nedavno premijerno prikazan u Zagrebu.

Poznat je i po tome što je s ljevičarskom platformom Možemo i udrugom Dugine obitelji podržao homoseksualni par koji je želio dobiti status udomitelja djeteta (što je na kraju i ostvareno). Isto tako, Juričan je putem Jutarnjeg lista najavio kako će mu nova meta biti Crkva, te da će snimati u Izraelu, Međugorju i Hrvatskoj.

Juričan je svoj politički angažman počeo s ljevičarskom platformom Možemo, a u njegovom su timu tijekom predsjedničke kampanje bili ljudi iz bivše stranke “Naprijed Hrvatska” Ive Josipovića, ORaH-a  i dr. U njegovom timu bio je i performer Siniša Labrović, najpoznatiji po “umjetničkom” uriniranju na trgu sv. Marka. Najveći donator Juričanove kampanje, s 200 tisuća kuna, maksimalno mogući iznos, uplatio mu je jedan donator – Index promocija.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: Narod.hr/ Foto:slika zaslona

Autor: