Tko je sponzorirao članak o dobroti Freda Matića?

29.07.2013. 07:57:02

Kratkim pregledom internet medija zapeo mi je za oko naslov iz tzv. 'Slobodne Dalmacije' pod nazivom 'Mario Tomasović: Fred Matić je dobar čovjek i ministar, on je jedan od nas'. Kako je sam naslov dao naslutiti stravičnu objektivnost i kakvoću hrvatskog novinarstva, nisam mogao odoliti pročitati ga. No, pokušavši kliknuti na isti otvorio se sasvim drugi sadržaj. Klik tamo, klik vamo, no nikako da pronađem tekst koji veliča Matićevu dobrotu i ministarske kvalitete, a ujedno i skromnost. Probam preko tražilice, nigdje ničega. I tako se vratim na početnu stranicu da vidim u kojoj je rubrici isti objavljen, a kad tamo, piše 'SPONZORIRANI ČLANCI'. Pa to je sramota. Netko otkinuo zadnju crkavicu iz vlastitog džepa da bi sponzorirao objavu istine, samo istine i ničeg drugog do istine o drugom najvećem sinu naših naroda i narodnosti, a prvom u ovom mileniju, umalo generalu Fredu Matiću, a ovi u Slobodnoj zbrčali linkove. Mislim dalje, a možda sponzor Matićeve dobrote nije dosta platio, ili je rekao da će platiti, pa nije? Ili je možda EPH, vidjevši o kakvoj se tu istinskoj dobroti radi, u zadnji čas povisio cijenu? Kako bilo, nisam uspio pročitati riječi u slavu našeg Freda, na žalost. A što me muči još više, nisam uspio saznati tko je tajanstveni Matićev neuspješni sponzor. Ma lako za Matićevu dobrotu, o tome pričaju i ptice na grani, ili još bolje ribe na crikveničkim plažama, ili stjenice u vukovarskim podrumima. Ali za sponzora, e to mi zaista teško pada. Ma tko je to pokušao ovom jalnom, zavidnom i zločestom puku otkriti skrivene Matićeve vrline? Da nije 'Đuro Đaković' čijih je 800 tenkova Matić golim rukama uništio u Vukovaru? Ili možda EI Niš, čije je televizore Matić uspješno evakuirao iz Vukovara? Možda neka tvornica odlikovanja, čijih je 100 kolajni Matić okačio o prsa junačka? Možda neki zastupnik rekvizita za plažu koje je Matić nemilice promovirao u ljeto 1991. godine na krčkoj i crikveničkoj rivijeri? Da nije neka građevinska firma koja je izgradila onih stotinjak kvadrata u koje se uselio Matić? Ili možda neki proizvođač uredskog materijala od kojeg je Matić isti nabavljao dok je bio šef općih poslova u Glavnom stožeru gdje je uglavnom muku mučio s nedostatkom spajalica i kuverti? A možda se radi o nekoj farmaceutskoj industriji koja prozvodi psihofarmake za liječenje PTSP-a koje je trebao trošiti Matić jer je na temelju toga iskamčio mirovinu, a nije ih trošio, nego je ozdravio sam od sebe čim mu se ukazala prilika da postane 'jedan od nas' ministar? Tko, tko, tko? Mogućnosti je bezbroj, uostalom koliko i dobrote u našeg Predraga, više nego što je na Kozari lista, a u kolu mladih sponzoriranih SDP-ovaca.   Mika Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.