Tko je zamjenica Freda Matića?

15.10.2013. 10:29:58

1_525c5f5a88118

Prema našem izvoru, ključna osoba u Ministarstvu branitelja u proteklih desetak godina bila je gospođa VESNA NAĐ. Ona je u ministarstvo došla 2000. godine, kao SDP-ov kadar, brzo prošavši stepenice u hijerarhiji od obične referentice, preko načelnice Odjela za upravni postupak i pravne poslove, pa do dužnosti zamjenice ministra i koordinatorice liječničkih povjerenstava

Opće je poznato kako hrvatskom branitelju koji je iz Domovinskog rata izašao kao invalid, da bi ostvario prava koja mu zakonski pripadaju, mora biti utvrđen status hrvatskog ratnog vojnog invalida (HRVI) po jednoj od osnova iz Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata (ZOPHBDR).

Mora, dakle, biti utvrđeno i potvrđeno da je njegova invalidnost posljedica ranjavanja, ozljede, zatočeništva, bolesti ili pogoršanja bolesti. Tu se, naravno, otvara široko polje mogućnosti za "kupovine", lažiranja, mito, korupciju i kojekakve druge kriminalne radnje. O mnogim je takvim slučajevima u kojima su šakom i kapom kupovani i prodavani statusi hrvatskih branitelja i(li) hrvatskih ratnih vojnih invalida (HRVI) izvješteno Državno odvjetništvo Republike Hrvatske. U njima je potanko opisano kako se u okviru Ministarstva branitelja operativno rukovodilo tim kriminalnim radnjama.

Prema našem izvoru, ključna osoba u Ministarstvu branitelja u proteklih desetak godina bila je gospođa VESNA NAĐ. Ona je u ministarstvo došla 2000. godine, kao SDP-ov kadar, brzo prošavši stepenice u hijerarhiji od obične referentice, preko načelnice Odjela za upravni postupak i pravne poslove, pa do dužnosti zamjenice ministra i koordinatorice liječničkih povjerenstava. Ukratko rečeno, ona je bila osoba koja je vukla sve konce kada su u pitanju utvrđivanje statusa HRVI, ostvarivanje prava na invalidske mirovine u skladu sa ZOPHBDR-a, stambeno zbrinjavanje i sve ostalo. Prije nego što je postala zamjenicom ministra branitelja, gospođa Vesna Nađ bila je načelnica Odjela za upravni postupak i pravne poslove u Upravi za pravne poslove. Iako sloveći za SDP-ov kadar, uspješno je napredovala u službi baš tijekom mandata HDZ-ove (Sanaderove) vlade. Za napredovanje uvelike može zahvaliti rođakinji tadašnjeg veleposlanika u SAD te bivšeg ministra vanjskih poslova (Miomira Žužula).,gđi.Miri Žužul. Navodno je čak i omogućio njezinom sinu školovanje u Americi o trošku države.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.