Tko su najveći gubitnici izbora? Neki su doživjeli potpuni debakl

06.07.2020. 10:52:00

I dok su neki briljirali po broju preferencijalnih glasova, imamo i one koji su doživjeli debakl. Neke tako više nećemo gledati u saborskim klupama

Prema neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva nakon 99 posto obrađenih biračkih mjesta, HDZ je relativni pobjednik parlamentarnih izbora s osvojenih 8 izbornih jedinica te glasova dijaspore, dok je Restart koalicija predvođena SDP-om osvojila 2 izborne jedinice. I dok su neki briljirali po broju preferencijalnih glasova, imamo i one koji su doživjeli debakl. Neke tako više nećemo gledati u saborskim klupama.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić bio je na prvom mjestu liste svoje stranke u II. izbornoj jedinici. Osvojio je 1789 preferencijalnih glasova. Cijela lista osvojila je 2,24 posto.

HDZ-ov Miro Kovač koji je bio na 14. mjestu HDZ-ove liste u VI. izbornoj jedinici uspio je osvojiti tek 4,01 posto preferencijalnih glasova s liste, što brojkama iznosi 2229. Više u Saboru nećemo gledati ni Stevu Culeja koji bio na 14. mjestu HDZ-ove liste u V. izbornoj jedinici. Osvojio je nešto više od 5 posto preferencijalnih glasova, 3738 ukupno.
A u Saboru više nećemo gledati ni Gordana Marasa koji je po svemu sudeći bio jedan od najaktivnijih zastupnika u Saboru, a zapamćen je i po čestim prepucavanjem s Andrejem Plenkovićem. Sa 6. pozicije liste Restart koalicije skupio je 2831 preferencijalni glas ili 7,32 posto.

Lista Željka Keruma u X. izbornoj jedinici osvojila 2,89 posto glasova, a on sam oko 2705 preferencijalnih glasova. Ivan Vrdoljak osvojio je tek 648 preferencijalnih glasova na listi HNS-a koja je s 4,62 posto glasova ostala ispod izbornog praga.


Izvor: Večernji list

Izvorni autor: VL/Foto: Pixsell

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.