Tomašić von der Leyen: Vaša Europa bježi od svojih korijena i zato je osuđena na propast!

16.07.2019. 13:36:49

Na trenutke ste me vratili u djetinjstvo! Odrastajući u socijalističkoj Jugoslaviji imala sam prilike čuti neke grandiozne ideje slične Vašima. Bratstvo i jedinstvo, politička integracija, zajednička vojska, veća radnička i ženska prava... Znamo kako je to završilo. Isto će završiti i Vaša vizija zato što građani to ne žele. Da oni to žele, Vi danas ne biste strepili hoćete li imati većinu u ovome domu, naglasila je Tomašić Europarlamentarna zastupnica i dopredsjednica Hrvatske konzervativne stranke (HKS) Ruža Tomašić u utorak, 16. srpnja, na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu, sudjelovala je u raspravi s kandidatkinjom za dužnost predsjednice Komisije Ursulom von der Leyen. Tomašić je tom prilikom kandidatkinji von der Leyen ukazala na to da je ona u svome izlaganju iznijela vrlo ambiciozan plan, ali da se malo čulo o tome kako ga točno misli provesti. - Na trenutke ste me vratili u djetinjstvo! Odrastajući u socijalističkoj Jugoslaviji imala sam prilike čuti neke grandiozne ideje slične Vašima. Bratstvo i jedinstvo, politička integracija, zajednička vojska, veća radnička i ženska prava... Znamo kako je to završilo. Isto će završiti i Vaša vizija zato što građani to ne žele. Da oni to žele, Vi danas ne biste strepili hoćete li imati većinu u ovome domu, naglasila je Tomašić. - Govorite o zajedništvu i jednakosti u Europi, a zaboravljate da su sve čelne funkcije EU institucija zaposjele stare članice i još predlažete preglasavanje u području vanjske i sigurnosne politike. Toliko o jednakosti! U govoru ste spomenuli temelje Europe u grčkoj filozofiji i rimskom pravu, ali kao demokršćanka propustili ste spomenuti kršćanstvo. Vaša Europa bježi od svojih korijena i zato je osuđena na propast, zaključila je Tomašić na kraju govora.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.