Tomislav Merčep nije mogao zbog bolesti i težine puta nazočiti sahrani majke Zorke

24.08.2017. 19:53:41

Dragi prijatelji kako se o heroju Domovinskog rata i prvom ratnom zapovjedniku obrane Vukovara Tomislavu Merčepu ovih dana dosta piše, radi istine prije svega, poštovanja prema gospodinu Merčepu te pijetetu prema njegovoj pokojnoj majci potrebno je reći kako njegova nazočnost na pogrebu nije bila moguća isključivo zbog zdravstvenog stanja gospodina Tomislava Merčepa te velike udaljenosti zatvora od mjesta posljednjeg počivališta njegove drage majke. Stoga napadi i prozivke prema pojedinim institucijama, a osobito prema ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu nisu utemeljeni. Gospođa Marina Merčep (supruga) potvrdila je kako „isključivo zbog bolesti i težine puta“ heroj Domovinskog rata i uznik, nevino osuđen ratni zapovjednik obrane Vukovara, nije nazočio pogrebu voljene majke Zorke. Još jednom iskrena sućut obitelji, a majci gospodina Merčepa vječna Svjetlost neka svijetli.
No ostaje gorka istina, kako naši najbolji sinovi trunu u kazamatima na koje su nevino osuđeni, a sustav pravosuđa ima dvostruka mjerila prema onima koji su branili Domovinu i onima koji to nisu te kako naši bolesni heroji i dalje izdržavaju zatvorske kazne iako teško bolesni, dok one koji su sudjelovali u pobuni i agresiji na Hrvatsku sustav štiti Zakonom o oprostu (abolicija). Našem junaku i zapovjedniku želimo Božji blagoslov te vrijeme, osobe i sustav koje će skinuti ljagu i potvrditi njegovu nevinost i u konačnici ispraviti nepravdu koja mu je nanesena. Ustrajmo u borbi za naše heroje. Zorica Gregurić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.