TOMISLAV SAUCHA: ‘U SVAKOM TRENU SPREMAN SAM NA POLIGRAF’

14.02.2017. 06:58:38

VELIKI RAZGOVOR UOČI PRVOG ODLASKA U USKOK otkriva kako na aferu Dnevnice gleda osumnjičeni Tomislav Saucha, koga i zašto sumnjiči za krađu novca, zašto isprva nije htio sumnjati u svoje bliske suradnike te što je o sustavu isplate dnevnica razgovarao sa svojom tajnicom koja ga teško tereti za falsificiranje putnih naloga

‘Bude li potrebno, u svakom trenutku spreman sam pristati na poligrafsko testiranje. Znam kako bi ono za mene završilo jer bih morao biti lud da se koristim tako prozirnom pričom za krađu novca. Ovo se mora razjasniti jer ako je netko spreman krasti, onda je možda spreman i na opasnije stvari”, izjavio je prije svog prvog posjeta Uskoku za Nacional Tomislav Saucha. Saucha se od konca proteklog tjedna nalazi u Remetincu zbog sumnji da je za sebe prisvojio 540.000 kuna i 1360 eura od lažnih dnevnica tako što je kao osoba ovlaštena za nalaganje, izdavanje i potpisivanje putnih naloga i računa za službena putovanja u inozemstvo, svojoj tajnici usmeno nalagao da izradi neistinite putne naloge za posebne savjetnike tadašnjeg premijera Zorana Milanovića.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.