Topnik sa Širokog Brijega – Zaboravljena ratna i ljubavna pjesma Olivera Dragojevića

31.07.2018. 08:15:34

Oliverova smrt istjerala je na površinu jednu njegovu zaboravljenu ljubavnu pjesmu u kojoj spominje spremnost za dom. Pjesme nema niti na jednom albumu ali se može naći na youtube pod naslovima “Topnik sa Širokog Brijega” ili “Zaljubljeni topnik”. Originalnog naziva “Zaljubljeni topnik”, ova je pjesma posvećena svim topnicima HVO-a koji su branili Široki Brijeg i Herceg-Bosnu. Azimut, daljinar i mjesna sprava su ciljnički dijelovi topa, spomenuti u refrenu pjesme. Pjesma je preuzeta sa oštećene radio-kasete, iako je kvaliteta poboljšana za razliku od prethodno postavljene verzije. Na pjesmi su uz Olivera radili i poznati Remi Kazinoti, Petar Zelenika i A. Slišković. Hvala ti Olivere!  

TOPNIK SA ŠIROKOG BRIJEGA:

Topnik sam ljuti sa Širokog Brijega i branim hrabro ja kamen svoj ali i na te ja mislim draga vraćam se skoro u zagrljaj tvoj (2x)

Refren:

Azimut draga imam za tebe daljinar uzmem iz srca svog uz mjernu spravu doć ću do tebe pronaći pravi put do srca tvog

Ja sliku držim na topu svom gledajući tebe ja bijem boj spreman sam uvijek braniti dom za Široki dati i život svoj.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.