‘TORTURE KOJIMA SMO SVJEDOČILI OSTALE SU UREZANE U NAŠA SJEĆANJA!’ Hrvatski logoraši okupili se u Kninu: ‘Naši suborci su na najsvirepiji način mučeni i ubijeni’

14.08.2022. 09:58:00

Dan logoraša i obljetnica razmjene logoraša u Tepljuhu obilježeni su u subotu u Kninu u organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora i pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja.

Okupljeni su položili vijence i zapalili svijeće kod Stare bolnice u Kninu i prisjetili se logoraša, zatočenih hrvatskih branitelja i civila koje su srpske paravojne formacije tijekom Domovinskog rata dovodile u kninski logor.

‘Sjećanje na suborce mučene i ubijene na najsvirepiji način’

“Torture kojima smo kao logoraši svjedočili nažalost i dandanas ostaju duboko urezane u naša sjećanja, kao i sjećanja na sve suborce i supatnike koji su na najsvirepiji način mučeni i ubijeni”, istaknuo je predsjednik splitsko-dalmatinske podružnice te udruge Ivan Turudić

Na obilježavanju su, uz predsjednike podružnica udruge, prisustvovali i izaslanik potpredsjednika vlade i ministra hrvatskih branitelja Jozo Šerić, gradonačelnik Knina Marijo Čačić te gradonačelnik Gline Ivan Janković, čiji je otac bio jedan od zarobljenika.

Izaslanstvo je položilo vijence i zapalilo svijeće i kod spomenika pobjedi “Oluja 95” u Kninu u spomen svim hrvatskim braniteljima.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: L.B./Foto: HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.