TRAGEDIJA: Tisuće pozvane da napuste domove zbog požara 50 km od Atene

14.08.2017. 14:26:20

ATENA, 14. kolovoza 2017. (Hina/dpa) – Grčke su vlasti u ponedjeljak ujutro pozvale nekoliko tisuća mještana i turista koji ljetuju u području mjesta Kalamosa sjeveroistočno od Atene da napuste domove zbog šumskog požara koji je izmaknuo kontroli. Putem televizije, radija, ali i megafona turisti i mjesno stanovništvo pozvano je da napusti područje Kalamosa, od Atene udaljenog 50 kilometara. Ravnatelj grčke Agencije za civilnu zaštitu Giannis Kapais kazao je da je posrijedi “velik požar koji je vrlo teško gasiti”, prenijela je grčka televizija. Premijer Alexis Tsipras pozvao je sve vladine agencije da se pridruže nastojanjima da se vatra što prije ugasi. Vatrena stihija već je progutala nekoliko kuća, no zasad nema informacija o ljudskim žrtvama. Glasnogovornik Agencije za civilnu zaštitu kazao je da još nema uvida u konačnu situaciju jer se mnoge kuće u regiji nalaze na udaljenim lokacijama. Mediji su izvijestili da su u subotu i zapadni dio zemlje zahvatili požari. (Hina)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.