Tragično okončan život još jednog hrvatskog heroja Domovinskog rata

22.06.2014. 08:52:06

DRNIŠ- Jere Đidara,60-godišnji suprug i otac troje djece,te istaknuti pripadnik 142.brigade HV-a s kojom je prošao cijeli ratni put,tragično je samoubojstvom iz vatrenog oružja okončao život na svojoj djedovini u selu Velušić kod Drniša. Tragičnom događaju predhodio je njegov iznenadni nestanak sredinom subote,te ostavljena dva oproštajna pisma što je obitelj nagnalo da slučaj prijave policiji koja se potom dala u intenzivnu potragu koja je okončana danas nešto prije podneva, kada su pripadnici Interventne jedinice MUP-a RH,braniteljevo bezživotno tijelo pronašli nekoliko stotina metara udaljeno od stare obiteljske kuće u Velušiću. Drnišani nažalost stradalog branitelja pamte kao iznimno radišnog, vrijednog i obitelji privrženu i samozatajnu osobu dok njegovi kolege branitelji ističu iznimnu hrabrost,odgovornos i kolegijalnost koja ga je krasila tijekom Domovinskog rata. Pamte ga također po dobru i poštivanju ratnih pravila i tadašnji pripadnici neprijateljskih postrojbi,poglavito jedan pripadnik kojega je pokojni Đidara nakon što se uvukao u njihove redove,zarobio i priveo hrtavskim istražiteljima uz izričit zahtjev da se prema njemu kao ratnom zarobljeniku poštivaju odredbe ženevske konvencije. Inače,stradali branitelj Đidara bio je umirovljenik s nekih tri tisuće kuna s kojima je skrbio za obitelj, troje djece i suprugu koja je tri puta obavila teške operacije srca. Suicid. vjerojatno motiviran teškim socijalnim prilikama, počinio je dan uoči obljetnice velebne Miljevačke bitke-,prve velike oslobodilačke akcije HV-a i MUP-a u Domovinskom ratu i tadašnjem srazu s 9.kninskim korpusom,pri čemu je Đidara osobnim učešćem i hrabrošću dao svoj iznimni doprinos u porazu agresorske vojske. Neka mu je vječna slava i hvala, počivao u hrvtskoj grudi u miru Božjem! Napisao: Željko Huljev Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.