TRI GODINE ZA MUČENJE VUKOVARACA?!

23.10.2015. 08:46:28

TRI GODINE ZA MUČENJE VUKOVARACA?! Ranjenima zavrtao fiksatore i govorio ‘vidjet ćete kako mi četnici koljemo’ Đorđe Stojaković kazao je kako je moguće da je napravio sve za što ga se tereti u afektu, jer je mislio da su mu roditelji ubijeni, no bili su živi i zdravi. Đorđe Stojaković (55), zvani Sodar, iz Bobote, osuđen je na tri godine zatvora zbog ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika, doznaje Glas Slavonije, a u nastavku donosi ovo: Stojaković je zlostavljao hrvatske branitelje 19. studenoga 1991. godine, na području kudeljare i tzv. “cestarske kuće”, u blizini cestovnog mosta Erdut – Bogojevo u Srbiji, nakon što je na području pogona “Borovo-commerce” u Vukovaru zarobljeno više stotina hrvatskih branitelja. Zarobljenici su autobusima odvoženi u logore u Srbiji, a Stojaković je s više nepoznatih osoba izveo iz autobusa sve zarobljene osobe te su ih tukli sat vremena. Prijetili su im da će ih strijeljati ili zaklati, vezali im ruke na leđa žicom i užetom, udarali ih nogama, rukama, kundacima, pendrecima i letvama po svim dijelovima tijela. Ranjenim osobama zavrtali su tzv. fiksatore na ozlijeđenim dijelovima tijela, a potom ih jedne na druge nabacali u jedan jarak, nakon čega su ih vratili u autobuse te neke natjerali prati lokve krvi s ceste, pri čemu je on osobno, pri izvođenju iz autobusa Vladu Kovačića snažno stisnutom šakom udario u sljepoočnicu, nakon čega je ovaj ispao kroz vrata iz autobusa te ga nogama udarao i gazio po svim dijelovima tijela, a nekoliko trenutaka kasnije potrgao mu gornji dio odjeće te ga bacio na tlo gdje mu je oštricu bajuneta od puške stavio na prsa govoreći mu: “Ti si mi zaklao ćaću i materu, sada ćeš vidjeti kako mi četnici koljemo”. Đorđe Stojaković uhvaćen je prema tjeralici kada je poslao u Hrvatsku zahtjev za odjavu prebivališta i naveo novu adresu u Dublinu, u Irskoj. Sudu je naveo da nije niti znao da ga traže te da se nije skrivao jer je živio pod svojim pravim imenom i prezimenom. Kazao je i da je moguće da je napravio sve za što ga se tereti u afektu, jer je mislio da su mu roditelji ubijeni, no bili su živi i zdravi. Predsjednik sudskog vijeća, na čelu sa sucem Darkom Krušlinom, u presudi je naveo da se boravak u ekstradicijskom pritvoru i istražnom zatvoru Stojakoviću uračunava u kaznu zatvora.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.