Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak nakon 10-8 (5-1, 3-2, 2-4, 0-1) pobjede i plasmana u finale Svjetske lige u Beogradu izjavio je kako je pobjednika odlučilo fantastično otvaranje utakmice. Marko Bijač proglašen je najboljim igračem utakmice što je zaslužio sa čak 16 obrana, dok su po dva gola postigli Vrlić i Garcia, a Benić, Fatović, Lončar, Joković, Buljubašić i Šetka po pogodak. "Otvorili smo utakmicu na fantastičan način, mentalno i psihički pripremljeni, držali se svega onoga što smo dogovorili, analizirali sve što nas je eventualno moglo dovesti u neke probleme i reagirali odlično. U jednom trenutku smo ušli u malo zasićenje uvjetovano umorom, no morate razumjeti da ovo nije normalan ritam. Sada je bitno, odmoriti se i regenerirati se za finale". Bila je ovo peta utakmica u isto toliko dana u Beogradu, a u nedjeljnom finalu suparnik Hrvatske bit će Srbija koja je u prvom polufinalu nadigrala Australiju sa 16-11 (6-2, 3-2, 2-3, 5-4).

 
"Znamo što je Srbija. Ali kao što rekoh, gdje ćeš veće stvari i zadovoljstva nego igrati tu na Tašmajdanu, a ulog je plasman na Olimpijske igre protiv takve reprezentacije. To je ono za što se trenira, živi, sanja. Ja ću tako dočekati utakmicu i siguran sam da ću to prenijeti i na svoje momke i da ćemo svi zajedno sutra dati srca da budemo bolji. Ukoliko ne uspijemo, Bože moj, to je sport, ali ja vjerujem da imamo itekako dobre izglede za pobjedu", najavio je finale izbornik Tucak.

Bušlje i Miloš: "Idemo po ono po što smo došli"

"Igrali smo sa Srbijom već u skupini, tada su oni bili malo sretniji i spretniji i pobijedili no imamo šansu ispraviti to, očekuje nas odlična utakmica. Nadam se pobjedi", rekao je uoči finala Lovre Miloš. "Zasluženo ulazimo u finale, idemo po ono po što smo došli. Sutra ćemo pokušati osigurati našu vizu za Tokio. Iako je Srbija blagi favorit s obzirom da igraju pred domaćom publikom mi se ne namjeravamo predavati. Nadam se da će sutra biti pune tribine i da ćemo odigrati odličnu utakmicu, a onda što bude. Naravno, vjerujem u našu pobjedu. Srbija nije lagan protivnik, dobri su na svakoj poziciji i biti će velika borba", zaključio je kapetan reprezentacije Andro Bušlje.