U Austriji veliki prosvjed protiv mjera: Kurz će produljiti karantenu i nakon siječnja?

17.01.2021. 09:34:00

Oko 10.000 ljudi, prema procjenama policije, okupilo se u subotu poslijepodne u Beču na prosvjedu protiv epidemioloških mjera uvedenih povodom pandemije koronavirusa od ožujka 2020. godine. Prosvjednici su tražili ostavku vlade te optužili medije za laganje. 

“Broj smrtnih slučajeva koje dobivamo su gluposti. Ne želimo završiti poput Kine u kojoj nemate slobodu išta raditi”, rekla je jedna žena za AFP.

Mašući transparentima poput “Vi ste bolest. Mi smo lijek” i mašući austrijskim zastavama, većina demonstranata odbila je nositi maske ili poštivati ​​pravila socijalnog distanciranja, uključujući desnog političara i bivšeg zamjenika kancelara Heinz-Christian Strache. 

Ekstremna ljevica organizirala je protuprosvjede na kojima se okupilo oko 500 ljudi, prenosi thelocal.at.

Austrija, koja ima 8,9 milijuna stanovnika, prijavila je ukupno 7.053 smrtnih slučajeva od koronavirusa do sada. Panel stručnjaka preporučio je kancelaru Kurzu da se trenutna ograničenja ne smiju ublažavati kako je planirano 25. siječnja, jer broj infekcija ne pokazuje znakove usporavanja, a britanska varijanta virusa nastavlja cirkulirati. Trenutne mjere su stroge, sve što nije nužno je zatvoreno, a nove mjere se očekuju u nedjelju.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: Narod.hr/ Foto:slika zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.