U Bruxellesu je glasala za Miloševića, a Šešelj je hvali jer ‘dolazi iz četničke obitelji’

22.11.2014. 11:04:43

“MINISTRICU Vesnu Pusić cijenim zbog njezinog četničkog obiteljskog pedigrea’, izjavio je danas Vojislav Šešelj. Moram priznati da me ugodno iznenadila ova Šešeljeva izjava jer je konačno i taj podatak iz biografije g. Pusić pronašao prostor u glavnim hrvatskim medijima. Prije tri dana u ‘Markovom trgu’ smo upravo na ovu temu četništva u obitelji Pusić razgovarali. Tko zna možda je Šešelj gledao emisiju ‘Markov trg’ na Z1 televiziji u kojoj je gostovao Tihomir Dujmović. Dakle, sad je taj podatak potvrđen s najviše četničke adrese: Glavom i bradom je četnički vojvoda legitimirao kao četnike braću Anđelinović, Danka i Budislava Grgu. Danko Anđelinović (1891.-1963.), inače djed  Vesne Pusić po majčinoj strani, je četnikovao kod vojvode Ilije Trifunovića Birčanina, kojega je osobno Draža Mihailović imenovao komandantom svih četničkih snaga u Lici, Dalmaciji, Hercegovini i Zapadnoj Bosni. “Tim krvavim rukama se ponosim!”   Njegov stariji brat Budislav Grga Anđelinović (1886.-1945.), je bio jugoslavenski ultranacionalist. Budislav  Grga je na najbrutalniji način ugušio pobunu hrvatskih domobrana u Zagrebu 1918. Naime, naredio je otvaranje vatre na nenaoružane vojnike i okupljeni narod 5. prosinca 1918. godine na Trgu Bana Jelačića koji su prosvjedovali protiv ujedinjenja Hrvatske s Kraljevinom Srbijom. Kad su ga Pravaši u beogradskoj skupštini, gdje je Grga bio poslanik, oštro napali kazavši da ima krvave ruke, djed Vesne Pusić im je  odgovorio: “Tim krvavim rukama se ponosim!” Naslov snimke emisije od utorka je glasio: ‘Markov trg: Vesna Pusić dolazi iz četničke obitelji pa zato ne osuđuje Šešelja?’ Sada je taj naslov dobio i svoju potvrdu iz Beograda. Šešelj je, naime izjavio: Vesna Pusić je njegova “najdraža hrvatska političarka još iz disidentskih dana te je cijeni zbog njezinog četničkog obiteljskog pedigrea”. Šutnja Ministarstva vanjskih poslova, u kojemu stoluje Vesna Pusić, na Šešeljeve četničke provokacije o “oslobođenju Vukovara” dobiva sasvim novu dimenziju. Pitanje koje smo postavili uz emisiju je li to što Pusićka dolazi iz četničke obitelji razlog izostanka reakcije i osude Šešelja dobiva svoju beogradsku potvrdu. Šešelj: “Pomažem Josipoviću u kampanji!” Stoga ako se Vojislav Šešelj i Vesna Pusić toliko poštuju pa jedan drugoga neće napadati ili osuđivati sasvim je razumno zapitati je li Vesna Pusić prava osoba za funkciju ministrice vanjskih poslova Hrvatske? Potom i cjelokupno djelovanje njenog brata Zorana Pusića isto tako dobiva sasvim novu dimenziju. I na kraju Šešelj je izjavio kako njegov povratak i istupi “pomažu predsjedničkoj kampanji Ive Josipovića”. Dakle sada imamo još jednog Srbina nakon bivšeg veleposlanika Radivoja Cvetićanina koji je stao raditi izbornu promidžbu našem uvaženom predsjedniku Josipoviću. Mora da je Josipović presretan zbog ove Šešeljeve izjave..!!   Marko Jurič, autor emisije “Markov trg”   Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.