U Gospiću obilježeno postrojavanje hrvatskih dragovoljaca

25.08.2013. 17:18:18

U prigodi obilježavanja 22. godišnjice prvog postrojavanja gospićkih dragovoljaca Domovinskoga rata - pripadnika 25. i 26. satnije Zbora narodne garde u Gospiću je danas u kapelici Sv. Ivana Nepumuka služena misa, a na Spomenik poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama rata izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, Grada Gospića i Ličko-senjske županije položila su vijenci i zapalila svijeće.Vijenac je položen i na spomeniku prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu u središtu Grada. U Gospiću je 25. kolovoza 1991. godine postrojeno 278 dragovoljaca s područja grada i okolnih naselja. Taj nadnevak i postrojavanje važni su i po tome, što su prije 22 godine pobunjeni Srbi počinili prve zločine nad Hrvatima u Lovincu, a 25. kolovoza 1991. godine srpske paravojne postrojbe osnovale su svoju „milicijsku stanicu“ u Ličkom Osiku i proglasili ga Teslingradom. Stoga postrojavanje gospićkih dragovoljačkih postrojba i odlazak istoga dana u 18 sati na bojišnu crtu bila je jasna poruka da će se Grad Gospić braniti svim mogućim sredstvima.
(Hina)
Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.