U istočnoj Bosni uhićen bivši pripadnik ISIL-a

14.06.2017. 13:13:42

Radi se o Enesu Mešiću koji je već osuđen zbog sudjelovanja u redovima terorističke organizacije Islamske države Pripadnici Granične policije BiH uhitili su u utorak u istočnoj Bosni radikalnog islamistu Enesa Mešića, bivšeg pripadnika Islamske države, u pokušaju da ilegalno prijeđe granicu i ponovno se priključi ovoj terorističkoj organizaciji, izvijestili su u srijedu iz Granične policije u Bosni i Hercegovini.
Na području Rudog uhićena je jedna osoba u pokušaju da prijeđe granicu sa Srbijom, nakon čega je predana u nadležnost državne policijske Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), potvrdila je za Hinu glasnogovornica Granične policije BiH Sanela Dujković. Iz Granične policije nisu naveli druge pojedinosti osim da je u pitanju osoba koja je bila na popisu onih koji se nalaze pod prismotrom. Mediji navode da je u Rudom uhićen Enes Mešić, koji je u listopadu prošle godine osuđen na tri godine zatvora zbog sudjelovanja u redovima terorističke organizacije Islamske države. Kod njega su granični policajci pronašli 5.000 eura te je zbog osnovane sumnje da je pokušao otići na strano ratište lišen slobode, naveli su lokalni mediji u BiH. Policijske agencije Mešića, koji živi u zatvorenoj selefijskoj zajednici u Gornjoj Dubnici kod Kalesije, godinama smatraju jednim od najradikalnijih pripadnika selefijskog pokreta.  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.