U Kninu za proslavu Oluje uz Thompsona, Matu Bulića i Đuka Čajić

20.07.2015. 08:19:15

Za sada su koncerte uz Thompsona potvrdili Mate Bulić i Đuka Čajić, dok se s ostalim izvođačima još pregovara U Kninu traju pripreme za obilježavanje 20. obljetnice akcije Oluja koje se održava 5. kolovoza. Tim povodom bit će otvoren Muzej Oluje, a otkrit će se i spomenik Franji Tuđmanu. Navečer se u Kninu očekuje pravi pučki dernek. Nastupat će neizbježni Marko Perković Thompson, koji je ove godine otkazao vlastitu proslavu u Čavoglavama, te pristao doći u Knin. On međutim, kako piše Tris, neće biti jedini koji će nastupati na pozornici koja je već montirana na stadionu NK Dinara. Za sada su koncerte uz Thompsona potvrdili Mate Bulić i Đuka Čajić, dok se s ostalim izvođačima još pregovara. Kad stadion bude do kraja uređen, odnosno kad se ukloni ograda, te se prostor proširi na pomoćno igralište, očekuje se da će moći primiti sto tisuća ljudi. "Za sada su definirane satnice samo dva događaja, a to je dizanje hrvatske zastave na kninskoj tvrđavu i zvonjava zvona na zvonicima kninskih crkvi u 9.43 sati, čime se označava ulazak hrvatskih postrojbi u Knin 5. kolovoza 1995., te je u 11 sati dogovorena misa za domovinu. Sve ostalo, od otvaranja muzeja, polaganja vijenaca, prijavka predsjednici Republike, obraćanja, kulturno-umjetničkog programa..., tek se dogovara i usklađuje.  Ono što je najvažnije da smo tog dana svi zajedno u Kninu. Ima prilično programa, puno je javnih institucija, kulturnih udruga, sportskih klubova... koji žele na neki način obilježiti ovu 20. obljetnicu Oluje, koji žele sudjelovati u programi i tako čestitati Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja", kaže HDZ-ova gradonačelnica Knina Josipa Rimac. Dodaje kako će proslava početi već u popodnevnim satima 4. kolovoza i to posvetom i blagoslovom Crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta. Službeni program na Dan Oluje počinje u osam sati ujutro budnicom limenih glazbi, a trajat će do ranojutarnjih sati 6. kolovoza.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.