U Lipiku predstavljena monografija o ”Tigrovima”

05.10.2017. 22:12:43

U prostorijama konferencijske dvorane Quella, u srijedu 4. listopada održana je promocija monografije 1. gardijske brigade ”Tigrovi”. Uvodno je sve okupljene pozdravio Zoran Josipović, predsjednik županijske podružnice Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade ”Tigrovi”, nakon čega je riječ preuzeo zamjenik gradonačelnika Grada Lipika Slobodan Katunar koji je sve goste pozdravio u ime gradonačelnika, a posebno je pozdravio obitelji svih stradalih hrvatskih branitelja. Napomenuo je da nema mjesta u Republici Hrvatskoj, od Dubrovnika do Vukovara, gdje Tigrovi nisu imali ulogu u obrani domovine, pa tako i u Lipiku. O sadržaju monografija koja je napisana na preko 600 stranica te procesu kako je ona nastala u svom je izlaganju govorio brigadir Eduard Butjer, a nakon njega riječ je preuzeo pukovnik Ivica Krizmanić koji je govorio o aktivnostima ”Tigrova” u poslijeratnom razdoblju, točnije u periodu od 1997. godine pa sve do gašenja brigade 2008. godine. Na kraju se okupljenima obratio i Ilija Vučemilović Šimunović, predsjednik Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade ”Tigrovi” i izaslanik ministra branitelja Tome Medveda, koji je još jednom pozdravio sve goste te se zahvalio zamjeniku gradonačelnika jer im je Grad omogućio da povodom Dana Grada održe predstavljanje svoje monografije. Tijekom predstavljanja monografije, prikazan je i film "Za Hrvatsku kao tigar". Svečani ton predstavljanju monografije doprinijele su glazbene točke u izvedbi Nike Pastuović iz Zagreba te naše lipičanke Staše Kukić.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.