U Njemačkoj uhićen ISIL-ovac

15.10.2015. 15:39:29

Njemački istražitelji su jučer ujutro u gradu Offenbachu izveli spektakularno uhićenje. Prema Saveznom tužilaštvu uhićen je 20-godišnji Aria L. pod sumnjom ratnog zločina u sirijskom građanskom ratu. Aria je pristigao u Njemačku sa ostalim izbjeglicama koje su proteklih mjeseci ušle u Europu. A uhićen je prilikom traženja stana, navodi se u izvješću “Bild-Zeitung” u Offenbach Rhönstraße. Prema rezultatima prethodnih istraživanja, optuženi je od početka ožujka, najkasnije do travnja 2014. u Siriji sudjelovao na strani pobunjeničke grupe IS u oružanoj borbi protiv režima sirijskog predsjednika Assada. Postoje dokazi na kojima optuženik pozira prije nabijanja na kolac, nad odsječenim glavama dvojice ubijenih u građanskom ratu. Fotografije su napravili njihovi suborci a dostupne su putem društvenih medija za široku publiku. Optuženi je priveden odmah istražnom sucu Saveznog suda i određen mu je pritvor u zatvoru u Frankfurtu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.