U požaru u Frankopanskoj ulici, ozlijeđena četiri radnika, dvojica na liječenju

01.06.2022. 14:29:00

ZAGREB, 1. lipnja 2022. (Hina) - U požaru koji je tijekom sanacije puknuća cjevovoda izbio u utorak navečer u Frankopanskoj ulici u središtu Zagreba, četvorica radnika Vodoopskrbe i odvodnje su ozlijeđena i zbrinuta od strane Hitne pomoći, dvojica su puštena kući, a od dvojice koja su zadržana na liječenju, jedan je teško stradao.  

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Siniša Jembrih jutros je za Hinu izjavio da je sinoć vozilo Hitne pomoći u bolnicu odvezlo četvoricu radnika, dvojica su puštena kući, a dvojica su zadržana na liječenju.

Kako se neslužbeno doznaje, teško ozlijeđenom radniku možda će biti potrebna transplantacija kože. 

Riječ je o požaru otvorenog prostora koji je izbio u utorak, 31. svibnja na adresi Frankopanska 1. Vatrogasci su dojavu o požaru zaprimili u 23,17 sati. Na intervenciji je sudjelovalo ukupno 18 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila iz JVP Grad Zagreb. Kažu da je prilikom sanacije vodovodne cijevi došlo do puknuća plinske cijevi pri čemu je došlo do zapaljenja plina, a zbog visokog plamena pregorjele su tramvajske žice pa je na tom dijelu bila isključena struja. 

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Siniša Jembrih kazao je kako je otvoreni plamen trajao oko dva sata, a vatrogasna intervencija je završila u 3,50 sati nakon čega su se vatrogasci s većinom snaga vratili u postrojbu, dok je jedno vozilo ostalo na mjestu događaja radi osiguranja.

"Za vrijeme trajanja intervencije u jednom smo stanu postavili cijevnu prugu za gašenje kako bismo se osigurali da ne bi došlo do proširenja požara zbog isijavanja topline", objasnio je zapovjednik Jembrih. 

Na mjesto događaja sinoć je došao i gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je rekao kako je nedopustivo da se tako nešto događa te da  treba istražiti što se točno dogodilo. Najavio je da će, ako je došlo do greške u proceduri - odgovorni biti sankcionirani. 

Zagrebački holding jutros je izvijestio da je zbog radova na vodoopskrbnom sustavu, bez vode dio potrošača u Frankopanskoj ulici, a opskrba pitkom vodom osigurana je autocisternama. Zbog oštećenja plinovoda u Frankopanskoj ulici koje je nastalo uslijed građevinskih radova, na navedenoj lokaciji potrošačima prirodnog plina privremeno je obustavljena opskrba. 

Također, tramvaji linija 12 i 13 prometuju obilazno Vodnikovom ulicom u oba smjera, dok tramvaji linija 14 i 17 prometuju Jukićevom ulicom, Ilicom i Trgom bana Josipa Jelačića.  

 

(Hina)

Izvor: Hina.hr

Izvorni autor: HINA/Foto: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.