U SPOMEN NA 30 ŽRTAVA DOMOVINSKOG RATA-MOLITVENA HODNJA ''KORACIMA NADE U ISTINU''

09.07.2013. 14:40:52

U SPOMEN NA 30 ŽRTAVA DOMOVINSKOG RATA

ŽUPE LIŠANE OSTROVIČKE i 22. obljetnicu PROGONSTVA ŽITELJA

pozivamo Vas da svojim koracima podržite

MOLITVENU HODNJU

''KORACIMA NADE U ISTINU''

BULIĆ-VUKŠIĆ-LIŠANE OSTROVIČKE

srijeda >> 17. 07. 2013. >> BULIĆ-VUKŠIĆ-LIŠANE OSTROVIČKE

Sveta misa za poginule branitelje i ubijene civile iz Domovinskog rata služit će se u crkvi sv. Nikole Tavelića u Lišanima Ostrovačkim.

U organizaciji Udruge ''Žene u Domovinskom ratu - Zadar'' petu godinu za redom se obilježava 17. srpanj kao datum stradanja prvih hrvatskih žrtava srpskih topničkih granata (fra Mile Mamić i Josip Žulj – prvi hrvatski redarstvenik, poginuli su 17. srpnja 1991. u dvorištu crkve sv. Nikole Tavelića).

Prisjećamo se i 22. obljetnice progonstva žitelja župe Lišane Ostrovičke s posebnim pijetetom prema onima koji se nikada nisu vratili svojim kućama.

U župi je poginulo 14 hrvatskih branitelja i ubijeno je 16 civila (uz još 2 mučki ubijenih civila iz Lepura-župa Perušić), svi žitelji su bili prognani, sve kuće zapaljene, a crkve minirane i srušene do temelja.

 -Molitvenom hodnjom želimo hrvatskim žrtvama poručiti da ih se sa poštovanjem sjećamo i da su njihovi životi temelj hrvatskog društva na kojima gradimo budućnost i zalažemo se za mir.

 -Program započinje u 17:00 sati ispred spomen obilježja prvog poginulog branitelja 113. šibenske brigade Željka Čubrića u Buliću nošenjem križa i molitvom Marijinog križnog puta.

-Hodnja obuhvaća dionicu od 12 kilometara, od Bulića do Vukšića, uz crkvu Sv. Kate do župnog groblja Sv. Mihovila gdje će se moliti odrješenje za poginule hrvatske branitelje i civile.

-S početkom u 20:00 h u crkvi Sv. Nikole Tavelića u Lišanima Ostrovačkim služit će se Sv. misa u čast i spomen poginulima u Hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.