U spomen žrtvama: maratonci krenuli iz Vukovara prema Srebrenici

06.07.2016. 14:47:54

OBLJETNICA GENOCIDA Mnogi govore o tom genocidu riječima, a mi smo odlučili o tome govoriti tijelom i pokretom tijela, kazao je jedan od maratonaca Od spomen područja masovne grobnice na Ovčari u srijedu je krenuo 5. ultramaraton Vukovar-Srebrenica koji, u povodu obilježavanja 21. obljetnice srebreničkog genocida, trče četvorica maratonaca.

Maratonci Duško Štrbac iz Zagreba, Elvir Rakipović, Dražen Ćućić i Robert Kasumović iz Osijeka u pet etapa pretrčat će 227 kilometara između Ovčare i Potočara te na taj način podsjetiti na sve nevino stradale tijekom rata od 1990. do 1995. posebno odajući počast žrtvama Vukovara i Srebrenice.

"Mnogi govore o tom genocidu riječima, a mi smo odlučili o tome govoriti tijelom i pokretom tijela. Izračunali smo da će svaki maratonac u 227 kilometara prijeći oko 280 tisuća koraka. To je naš mali doprinos onome što je potrebno učiniti kako bi nam svima bilo bolje i da na ovim prostorima živimo u korektnim ljudskim odnosima", poručio je Ekrem Bećirović iz Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba. Ultramaraton Vukovar-Srebrenica, koji se trči od 6. do 10. srpnja na relaciji Ovčara - Vukovar - Vinkovci - Županja - Brčko - Janja - Zvornik - Srebrenica - Potočari, organizira Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba u suradnji s Udrugom Bošnjaka branitelja Domovinskog rata Hrvatske – Ogranak Grada Zagreba. Održava se pod pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović, Predsjedništva Bosne i Hercegovine i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Prije starta ultramaratona, podno spomen obilježja na Ovčari položen je vijenac i zapaljene su svijeće.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.